Keskustanuoret: Metsäluonnon monimuotoisuus turvattava – Sipilän hallituksen isot Metso-leikkaukset paikattava 

Metsiensuojelu

Keskustanuoret on huolissaan erityisesti metsäluonnon monimuotoisuudesta. Nuorisojärjestö vaatii, että keskustan on seuraavalla hallituskaudella turvattava metsien suojeluohjelma Metson rahoitus.

Keskustanuorten mielestä Sipilän hallituksen Metso-ohjelmaan kohdistetut isot leikkaukset ovat ristiriidassa hallituksen metsien käytön lisäämisen kanssa. Sipilän hallitus on leikannut Metso-ohjelman rahoitusta kaudellaan kolmanneksella.

– Metsien käyttöä ollaan lisäämässä samaan aikaan kun vapaaehtoiselta suojelutyöltä otetaan rahoitusta pois. Tämä on erittäin huolestuttavaa. Missä on pitkäjänteinen työ metsien monimuotoisuuden säilyttämiseksi? kysyy keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

Nykyinen Metso-ohjelman 96 000 hehtaarin suojelutavoite on asetettu vuonna 2014, jolloin hakkuumäärät olivat nykyistä alemmat: Hallituksen suunnitelmat lisätä metsien hakkuiden rajaa 66 miljoonasta 80 miljoonaan kuutioon pitäisi keskustanuorten mielestä näkyä myös suojelumäärissä.

– Metson tavoitteena on pysäyttää metsäisten luontotyyppien ja metsälajien taantuminen ja vakiinnuttaa luonnon monimuotoisuuden suotuisa kehitys. Haluamme kannustaa metsänomistajia vapaaehtoiseen suojelutyöhön. Tästä hyvänä esimerkkinä oli Luontolahjani satavuotiaalle Suomelle – kampanja. Suojelutyö ei saa kuitenkaan olla kampanjoiden varassa, vaan vapaaehtoisen suojelun pitää olla jatkuvaa työtä, linjaa Mäkeläinen.