Keskustan Pylväs iloitsee uusista investoinneista ja koulutuspaikoista

Lisäbdujetti

– Lähiaikoina on tullut monta hyvää investointeihin liittyvää uutista, iloitsee kansanedustaja Juha Pylväs (kesk.)

Ensimmäisenä hän nostaa esiin Vaalaan rakennettavan uuden vankilan.

– Monien vaalikausien verran virkamiesten venkoilema Vaalan vankilan tilanne on nyt lopullisesti ratkennut myönteisellä tavalla. Tämä on sitkeän edunvalvonnan ja eri poliittisten puolueiden yhteistyön loistava lopputulos, Pylväs kiittelee ja muistuttaa asian olleen hyvin tärkeä myös edesmenneelle kansanedustaja Antti Rantakankaalle (kesk.).

Pylväs katsoo, että vankiloiden sijoittaminen eri puolille Suomen parantaa vankien omaisten mahdollisuuksia vierailuille.

– Omaisten tapaamiset ovat tärkeitä ja helpottavat vankien paluuta yhteiskuntaan, Pylväs huomauttaa.

Toisen iso Pylvästä ilahduttava investointi on Haapaveden biolaitos. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt viimein yli 24 miljoonaa euroa tukea Kanteleen Voiman Haapavedelle kaavailemaan biojalostamoon.

Pylvään mukaan hanke on merkittävä alueen elinvoimalle ja jalostamo tuo mukanaan uutta työtä ja kasvua. Tulevaisuudessa Haapavedellä syntyvät modernit ja ilmastoystävälliset kotimaiset ratkaisut tarkoittavat kestävämpää Suomea kaikille.

– Biojalostamossa on isoja mahdollisuuksia ja toivon, että se poikii vielä uusiakin investointeja lähivuosien aikana.

Pylväs iloitsee myös Centria ammattikorkeakoulun saamista 50 lisäaloituspaikasta, joista 30 tulee Ylivieskaan.

– Näistä paikallisista aloituspaikoista kuuluu suuri kiitos alueellisesti ajattelevalle ministeri Hanna Kososelle (kesk.) ja hänen myötämieliselle suhtautumiselle Ylivieskan yksikön tulevaisuuteen, Pylväs toteaa.

Yhteensä hallitus esittää lisätalousarviossa 124 miljoonaa euroa korkeakoulujen aloituspaikkoihin.

– Olen iloinen, että aloituspaikkoja on tulossa lisää koko Suomeen. Nuoret pääsevät lähialueillaan kouluun ja yrityksille varmistetaan osaavaa työvoimaa. Uskon, että yksi väylä nousta koronakriisistä on panostaminen osaamiseen ja sivistykseen, Pylväs sanoo.