Keskustan Paloniemi kiittää hallitusta tukitoimista vähävaraisille toisen asteen opiskelijoille ja ylivelkaantuneille

Kehysriihi

Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi kiittää Sipilän hallituksen kehysriihen päätöstä lisätä vähävaraisten toisen asteen opiskelijoiden opintotukeen oppimateriaalilisä. Lisän suuruus tulee olemaan noin 46e kuukaudessa.

– Tämä on erittäin tervetullut apu perheisiin, joissa on vaikeuksia kattaa nuoren opiskelijan kirjojen ja muiden opiskeluvälineiden kulut.

Kehysriihen päätös lisärahoituksesta lukiokoulutukseen oli myös erittäin tervetullut, Paloniemi kertoo tiedotteessaan. Tavoitteena on mm lisätä lukiokoulutuksen vetovoimaa, vahvistaa opinto-ohjausta ja mahdollistaa erityisopetus kaikille lukiolaisille.

Paloniemi kiittää myös toisessa tiedotteessaan keskustan köyhyystyöryhmän puolesta sitä, että hallitus on päättänyt budjettineuvotteluissa panostaa ylivelkaantuneiden auttamiseen 8 miljoona euroa lisää vuosittain vuosina 2019 ja 2020.

Lisäksi Paloniemi pitää hyvänä sitä, että vuosina 2021-2022 ulosottovelallisten neuvontaan, talous- ja velkaneuvontaan sekä tuomioistuinkäsittelyjen nopeuttamiseen käytetään 9 miljoona euroa vuositasolla.

– Nyt hallituksen päättämät lisäresurssit velkaantuneiden auttamiseksi parantavat erityisesti talous- ja velkaneuvonnan alueellista saatavuutta ja helpottavat velkaongelmien ennaltaehkäisyä, mikä on keskeistä velkaantuneiden määrän laskemiseksi, Paloniemi toteaa.

– Lisämäärärahalla tehostetaan myös ennen kaikkea ensimmäistä kertaa ulosottoon joutuneiden neuvontaa ja luodaan ulosottolaitokseen henkilökohtaista apua tarjoava asiantuntijaverkosto.