Keskustan Kalli: Kesätapahtumien ahdinko huomioitava lisäbudjetissa

Keskusta

Keskustan kansanedustaja ja eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Eeva Kalli vaatii koronarajoituksista kärsiville tapahtumajärjestäjille riittävää taloudellista tukea kriisiajasta selviämiseen.

Kalli kirjoittaa tiedotteessaan, että kesäkauden tapahtumat työllistävät suuren joukon suomalaisia ja ovat osa aluetalouden kivijalkaa.

Koronaepidemian hillitsemiseksi asetetut kokoontumisrajoitukset ovat peruuttaneet lähes kaikki kesän tapahtumat. Sinänsä välttämättömät toimet iskevät kipeästi erilaisiin kylätapahtumiin, festivaaleihin, urheilukisoihin ja messuihin. Peruutusten aiheuttamat taloudelliset seuraamukset ovat merkittäviä, Kalli harmittelee.

– Esimerkiksi viime vuonna Pori Jazz ja SuomiAreena toivat Poriin ja koko Satakunnan alueelle yli 27 miljoonaa euroa ja työllistivät satoja ihmisiä suoraan ja välillisesti.

Kalli muistuttaa, että suuret tapahtumat piristävät yleensä koko alueen palvelu-, ravintola- ja majoitussektoria.

Menetettyjä työtilaisuuksia ja asiakasvirtoja löytyy hänen mukaansa myös tapahtumaketjun monelta muulta portaalta valosuunnittelijasta nakkikioskille asti.

Kallin mukaan koronatukipäätöksissä pitäisi ottaa huomioon mahdollisimman laajasti erilaisten tapahtumajärjestäjien ja alan yrittäjien tarpeet. Tuen saaminen ei hänen mielestään saa jäädä kiinni tapahtumajärjestäjän yhdistys- yai yritysmuodosta.

– Hallituksen on välttämätöntä huomioida myös tapahtuma-alan ahdinko. Suomen kesä on täynnä kesätapahtumia, ja niiden peruuntuminen on ollut monilla alueilla valtava kolaus niin yhteisöllisesti kuin taloudellisestikin. Emme saa päästää alaa hiipumaan.