Keskustalaisempi Eurooppa -työryhmä haluaa saada nuoret mukaan EU:n kehitykseen – Pakarinen iloitsee uudesta, valmisteilla olevasta kansainvälisestä työvaihdon ohjelmasta

Keskusta

Keskustalaisempi Eurooppa -työryhmä vaatii, että nuorten ääni on saatava kuuluviin EU:n kehityksessä.

Työryhmä viittaa Euroopan komission puheenjohtajan, Ursula von der Leyenin keskiviikkona pitämään vuosittaiseen EU:n tila -puheeseen, joka käsitteli Euroopan unionin ajankohtaisia aiheita. Von der Leyen nosti puheessaan esille etenkin tarpeen saada nuorten ääni kuuluviin entistä kovemmin.

Keskustalaisempi Eurooppa -työryhmä tiedostaa viimeisen reilun vuoden olleen hyvin raskas etenkin nuorille. Moni nuori ei ole päässyt kokemaan vaihtovuotta tai luomaan ystävyyssuhteita normaaliin tapaan.

– Nuoria on nyt autettava ja heidän äänensä on saatava kuuluviin. Myös syrjäytyneet nuoret ja turvaverkkonsa menettäneet on saatava mukaan Euroopan unionin kehitykseen, painottaa työryhmän puheenjohtaja Riikka Pakarinen.

Pakarisen mukaan korkeakouluopiskelijoiden osallistuminen opiskelu- tai harjoittelujaksoihin ulkomailla on ollut jo ennen koronavuottakin vähenemään päin, vaikka maailma samaan aikaan kansainvälistyy. Tähän tarvitaan keinoja, joilla suunta saadaan muutettua.

Von der Leyen toi puheessaan esille ohjelman, jonka kautta saisi työkokemusta toisessa jäsenvaltiossa. Nuoria varten ollaankin luomassa uusi ja kansainvälinen työvaihdon ohjelma, Alma.

– Alma-ohjelma tukee etenkin niitä, jotka ovat syrjäytyneet. Työvaihtoon tulisi pääsemään juuri he, jotka apua eniten kaipaavat. Ohjelma on heille, joilla ei ole työtä taikka eivät ole päässeet kouluttautumaan, iloitsee Pakarinen.

Pakarisen mukaan nuorten tarpeiden esille nostaminen oli tärkeä osa von der Leyenin puhetta.


Uutista korjattu 17.9. klo 14.46: Tekstissä mainittiin aiemmin virhellisesti, että EU:n Erasmus-ohjelma olisi tarkoitettu vain korkeakouluopiskeljoille. Erasmus+ -ohjelma koskee koko koulutuksen kenttää. Se on toiminut nykyisessä laajuudessaan vuodesta 2014 lähtien.