Keskusta ollut vahva vaikuttaja Nivalassa jo 110 vuotta

Nivala

Keskustalainen aate on ollut erittäin vahva vaikuttaja Nivalassa aivan sen alkuajoista lähtien.

Niinpä Nivalan Keskusta viettää 110-vuotisjuhliaan yhdessä Nivalan Keskustanaisten 75-vuotissynttäreiden kanssa lauantaina 22. lokakuuta.

Juhlan puhujina toimivat valtiotieteen tohtori Pekka Perttula sekä keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen.

Kunnallisjärjestön puheenjohtajan Jarmo Pihlajaniemen mukaan keskustalaisuus on aina ollut Nivalassa yhteisiin asioihin tarttumista ja vastuun kantamista.

  –Aina, kun on johonkin ryhdytty, on löytynyt ideoita ja tekijöitä. Puolueen on pitänyt oppia olemaan avoin uusille asioille ja uusille ihmisille. Siinä ollaan kyllä kehitytty, Pihlajaniemi kertaa menneitä tapahtumia.

Toinen varapuheenjohtaja Irja Erkkilä korostaa, että Nivalassa on tehty merkittävää keskustalaista politiikkaa niin paikallisesti kuin valtakunnan tasolla.

–  Meidän vastuulla on luoda vaikutuskanavia myös niille ihmisille joiden ääni ei kuulu päivittäisessä päätöksenteossa.

– Eri-ikäisiä, erilaisista ammateista ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia on aina tarvittu ja tullaan tarvitsemaan yhteisten asioiden hoitoon kaikilla tasoilla. Myös naisten näkökulmaan eri asioissa luotetaan ja tukeudutaan, Erkkilä kuvaa keskustalaista tapaa toimia Nivalassa.

Kunnallisjärjestön ensimmäinen varapuheenjohtaja Tuomas Suvanto puolestaan muistuttaa, että keskustalaisen politiikan aatteelliset peruspilarit eivät ole vanhentuneita, vaan kantavat myös nykyajassa ja tulevaisuudessa.

– Ihmisläheisyys, kohtuus, vastuullinen vapaus ja heikomman asian muistaminen ovat hyvä ohjenuora myös jatkossa, hän toteaa.

Ylpeys kotiseudusta sekä luottamus keskustalaisiin toimijoihin tarkoittaa jälleen työtä tulevien kuntavaalien ehdokashankinnassa.

Vaalitoimikunnan puheenjohtajana toimiva Tuomas Suvanto rohkaisee ottamaan yhteyttä, lähtemään ehdokkaaksi tai antamaan vinkin ehdokkaasta.

– Avoin keskustelukulttuuri ja tasa-arvoinen kohtelu luovat perustan sille, että ihmiset tulevat päätöksentekoon mukaan.

– Aktiivisuus tarkoittaa sitä, että emme pelkää tehdä rohkeitakin ratkaisuja ja uskallamme mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, Suvanto toteaa.