Keskustakokouksessa repesi ilmiriita – Kiss-Kiss pyyhki Islannilla pöytää

Eipä ollut Iisalmessa saatu keskustan ministeriryhmän ja työvaliokuntien kokousta edes käyntiin, kun kokouspaikan eteisaulassa oli jo käynnissä ilmiriita.

Jyrkkien näkemyserojen ja kiivaan sananvaihdon syynä oli suomalaiskansallisesti niinkin merkittävä asia kuin Fazerin Parhaat  -karkkipussi.

Tuo ikoninen namukokoelma, josta jokainen vaalii sydämensä sopukoissa henkilökohtaisia, nostalgian värittämiä muistoja ja josta kaikilla suomalaisilla on myös vankka ja perusteltu mielipide.

Poikkeuksen muodostaa hieman yllättäen mielipideautomaattinakin tunnettu kansanedustaja Mikko Kärnä, jolla ei ollut asiaan mitään sanomista. Hän lopetti sokerin syönnin 14-kesäisenä 25 vuotta sitten ja piti siksi itseään jäävinä ottamaan asiaan kantaa.

Mikä siis on lajitelman paras karkki? Entä mikä jää viimeiseksi orpona lojumaan pussin pohjalle? Kiss-Kiss, Islanti eli tunnetummin jääkarhukarkki, Lakta vai Tosca?

Yksimielisyyttä aiheesta oli yhtä vaikea saada aikaiseksi kuin ikuisuuskysymyksistä vihta vai vasta, leipäjuusto vai juustoleipä.

Kokousväki joutui turvautumaan äänestykseen. Lopputuloksena todettiin, että Kiss-Kiss on paras. Eriävän mielipiteen tosin jättivät Islannin ja Toscan kannattajat.

Juttua on korjattu klo 17.26. Mikko Kärnä lopetti sokerin syönnin 14-vuotiaana, ei 14 vuotta sitten, kuten tekstissä aiemmin virheellisesti väitettiin.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.