Apollon Amor

Tänään juhlitaan jälleen Suomea Presidentinlinnassa. On siellä ollut Apollon Tietäjäkin, ja seuraukset näkyvät yhä konkreettisesti ainakin yhden kansanedustajan elämässä. Yllättäen hän ei ole keskustalainen.

Vuosi oli 2007, jolloin itsenäinen Suomi täytti 90 vuotta. Tietäjä, tuolloin vielä eri lehden palveluksessa, oli paikalla työtehtävissä ja oli sopinut etukäteen haastattelut muutaman juhliin osallistujan kanssa.

Yksi heistä oli rovaniemeläinen kadetti, joka oli paikalla tanssittamassa yksin tulleita naisvieraita. Oikein komea, iloinen ja sanavalmis nuori mies. Hän oli harrastanut kilpatanssia ja lupasikin viihtyä parketilla koko illan.

Juttutuokion päätteeksi tarvittiin vielä kuva. Lähistöllä sattui olemaan juontaja Jaana Pelkonen, joka sädehti keltaisessa puvussaan yhtenä illan kaunottarista.

– Haepas tuota Jaanaa tanssiin, Tietäjä kehotti.

Kadetti pokkasi Pelkoselle, ja kamerat räpsyivät.

Muutamaa vuotta myöhemmin tietäjä seurasi samaisia juhlia tällä kertaa televisiosta ja hieraisi silmiään. Sieltä tulee kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen, ja käsipuolessa hänellä on tutunnäköinen mies.

Kyllä vain, sama kadetti, nyt tosin jo lentäjä. Tietäjä hallitsee siis politiikan lisäksi Amorin hommat.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.