Vihreissä myönnetään: Päätös oman puoluelehden lopettamisesta on yksi syy puolueen surkeaan vaalitulokseen – "Kriittistä keskustelumediaa tarvitaan"

Vihreät

Raju tappio aluevaaleissa on käynnistänyt vihreissä sisäisen jälkipyykin puolueen nykytilasta. Nyt keskusteluun on nostettu myös puoluelehti Vihreän Langan lakkauttaminen vuodelta 2019.

Päätöksen Vihreän Langan rahoituksen lopettamisesta teki aikanaan vihreiden puoluehallitus. Lehden lakkauttamisesta säästyvät rahat puolue aikoi käyttää omaan viestintäänsä.

Europarlamentaarikko Ville Niinistön (vihr.) mukaan Vihreän Langan lopettaminen oli huono ratkaisu. Hän kirjoittaa Twitterissä, että vihreiden puoluejohdon tulisi nyt miettiä jonkinlaisen Vihreän Langan perustamista uudelleen.

– Se nähdään laajasti huonona ratkaisuna, itse näen sen lopettaneen esimerkiksi lähes täysin ympäristömyönteisen EU-journalismin. Olisi korkea aika tunnustaa virhe myös puoluejohdossa ja miettiä jonkinlaista uutta Lankaa. Kriittistä keskustelumediaa vihreillä arvoilla tarvitaan, Niinistö kiteyttää.

Niinistö myös korostaa, että mikään puolueen harjoittama viestintä ei korvaa sitä laatua ja näkyvyyttä, jota Vihreä Lanka sai aikaan. Puoluelehden näkyvyyden hän sanoo olleen monen kansanedustajan veroista.

Meppi vaatii arvostuksen antamista myös Vihreän Langan viimeisen päätoimittajan Riikka Suomisen tekemälle työlle.

– Se työ myös mitä Riikka Suominen Langan päätoimittajana teki ympäristö- ja ilmastoasioiden puolesta mediassa ansaitsee vihdoin täyden arvostuksen mitä sille kuuluu. Mikään määrä sisäistä viestintää ei korvaa sitä laatua, joka oli näkyvyydeltään monen kansanedustajan veroista.

Myös Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra (vihr.) myöntää, että päätös Vihreän Langan lopettamisesta oli virhe.

Diarra toimi puoluelehden lopettamispäätöksen aikaan vihreiden varapuheenjohtajana. Diarra työskentelee itse viestintätoimistossa.

Myös kaksi muuta vihreiden tuolloista varapuheenjohtajaa Riikka Karppinen ja Jaakko Mustakallio työskentelivät viestintäalalla. Se herätti epäilyjä myös Vihreän Langan lopettamispäätöksen ja viestintätoimistojen edun välisestä yhteydestä.

Nyt Diarra kirjoittaa Twitterissä, ettei Vihreän Langan tilalle saatu tarpeeksi. Päätös oli hänen mielestään siksi huono.