Veteraanikansanedustajat kiertävät kouluissa puhumassa kansanvallasta – ”Demokratian arvo on tunnettava, jotta sitä voi puolustaa”

Eduskunta

Veteraanikansanedustajat haluavat tukea kansanvaltaa ja demokratiakasvatusta kiertämällä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Hankkeen taustalla on Jyväskylän yliopiston julkaisema tutkimus, jonka mukaan demokratia ja demokratiakasvatus ovat marginaalia Euroopassa. Näin on suurelta osin myös Suomessa uusista opetussuunnitelmista huolimatta.

Aiemmin kansanedustajina toimineet ovat tunnistaneet opetukseen liittyvät ongelmat ja haluavat tehdä asialle jotakin aivan konkreettisesti.

– Demokratia ei ole itsestäänselvyys. Sen arvo on tunnettava, jotta sitä voi puolustaa, veteraaniedustajat muistuttavat tiedotteessaan.

Veteraanikansanedustajat pitävät tärkeänä, että kansalaiset tuntevat niin kansanvallan periaatteet kuin sen toimintatavat ja että ne tulevat tutuiksi jo perusopetuksessa ja toiseen asteen koulutuksessa.

Koulujen ja oppilaitoksen opetusresurssien tueksi on ilmoittautunut yli 90 aiemmin kansanedustajina toiminutta yhdistyksen jäsentä eri puolilla maata.

Veteraaniedustajat keskittyvät puoluetoiminnan sijaan kansanvaltaan ja parlamentarismiin, mutta vastaavat myös oppilaiden kysymyksiin.

Veteraanikansanedustajien yhdistys toivoo kouluilta ja oppilaitoksilta yhteydenottoja. Parlamenttikierros -hankkeen yhteystiedot löytyvät yhdistyksen sivuilta  https://parlamenttikierros.wordpress.com/.