Varapuheenjohtaja Petri Honkonen Uutissuomalaisessa: Keskustassa oli huoli siitä, olisiko hyvä hallitusohjelma saatu toteutettua Rinteen johdolla

Politiikka

Keskustan varapuheenjohtajan Petri Honkosen mielestä SDP:n ja keskustan hallitusyhteistyöhön on vaikuttanut alkuasetelma, jossa vanha pääministeripuolue keskusta nousi hallitukseen.

Hallitus on Honkosen mukaan kipuillut alkumetreistä lähtien.

– Jostain kertoo se, ettei vahvaa luottamusta ole pystytty rakentamaan hallituksen sisällä, mikä on osittain ollut myös keskustan vika ja se kilpistyi Postin käänteisiin, Honkonen kertoo Uutissuomalaisen haastattelussa.

Honkonen korostaa, ettei keskusta osoittanut epäluottamustaan SDP:hen vaan hallituksen johtajaan, pääministeri Antti Rinteeseen (sd.).

Honkosen mukaan keskustassa oli huoli siitä, olisiko hyvä hallitusohjelma saatu toteutettua, jos olisi jatkettu Rinteen johdolla eikä välikysymyskeskustelussa pärjäämisestä ollut varmuutta.

Honkosen mukaan hallitus ei voinut mennä välikysymyskeskusteluun tilanteessa, jossa sillä ei ollut täyttä varmuutta asioiden oikeasta kulusta.