Vapaavuori valittiin Olympiakomitean johtoon – Helsingin pormestari voitti Susanna Rahkamon puheenjohtajavaalin toisella kierroksella

Yhteistyö suomalaisen liikunnan ja urheilun parissa saa jatkoa nyt uudella, kansallisella areenalla, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko onnittelee Jan Vapaavuorta
Olympiakomitea

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on valittu Suomen olympiakomitean puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Timo Ritakalliota, jonka nelivuotiskausi päättyy vuoden lopussa.

Vapaavuori kukisti puheenjohtajavaalin toisella äänestyskierroksella Susanna Rahkamon äänin 79–54. Ensimmäisellä äänestyskierroksella Vapaavuori sai 47 ääntä, Rahkamo 46, Ilkka Kanerva 30 ja Sari Multala 10.

– Liikunta ja urheilu on iloinen, onnellinen ja jopa elintärkeä asia. On todella inspiroivaa aloittaa tämän kansanliikkeen johtajana. Kiitos kaikille luottamuksesta, Vapaavuori toteaa Twitterissä.

Vapaavuori ei ollut läsnä äänestystilaisuudessa mahdollisen korona-altistumisen takia.

–  Sain juuri tiedon mahdollisesta korona-altistumisesta. Vetäydyn siksi omaehtoiseen karanteeniin. Tämän takia en myöskään pääse paikan päälle kohta alkavaan Olympiakomitean vuosikokoukseen, vaan osallistun siihen etänä, Vapaavuori ilmoitti ennen Olympiakomitean syyskokouksen alkua.

Oikeustieteiden kandidaatti Vapaavuori, 55, toimi kansanedustajana vuosina 2003–15. Hän oli asuntoministeri vuosina 2007–11 ja elinkeinoministeri vuosina 2012–15. Vapaavuori toimi Euroopan investointipankin varapääjohtajana vuosina 2015–17.

Olympiakomitean puheenjohtaja valittiin komitean syyskokouksessa Vantaalla.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko onnittelee Vapaavuorta tuoreeltaan Twitterissä.

– Yhteistyö suomalaisen liikunnan ja urheilun parissa saa jatkoa nyt uudella, kansallisella areenalla, urheilusta vastaava ministeri toteaa.