US: Elinkeinoministeri Mika Lintilä keskeyttää lomansa ja tuo pöytään koronapassin

Korona

Elinkeinoministeri Mika Lintilä palaa töihin kesken kesälomansa ja kannattaa koronapassin käyttöönottoa, kertoo Uusi Suomi.

Lintilä tähdentää, että kyse on nimenomaan koronapassista, ei rokotepassista. Siinä huomioitaisiin siis myös todistus sairastetusta koronataudista tai negatiivisesta testituloksesta. Koronapassia valmistelee Lintilän johtama työ- ja elinkeinoministeriö TEM.

Pohjamuistiota koronapassista käsitellään, kun hallitus kokoontuu keskustelemaan koronatilanteesta ylihuomenna torstaina. Koronapassi ei koskisi Uuden Suomen mukaan alle 18-vuotiaita.

Ministerin mukaan koronapassi toisi toimintavarmuutta yrityksille ja vähentäisi valtion koronan takia maksamien yritystukien tarvetta.

– Kun nyt näitä variaatioita on liikkeellä, kyllä se olisi ilman muuta tapahtuma-alalle, ravintoloille, viihdealalle, elokuvateattereille ja kuntosaleille vakuus siitä, että he voivat toimintaa tehdä myös jatkossa. Sitten kuitenkin koko ajan pitää muistaa, että kaikkien tärkein on rokotuskattavuus. Yhtälö ei tule koskaan toimimaan, jos kattavuus jää alhaiseksi, Lintilä toteaa Uudelle Suomelle.

Koronapassi olisi Uuden Suomen mukaan helpointa toteuttaa Omakannan terveystiedoilla. Passin käyttöönotto menisi kuitenkin joka tapauksessa syksyyn.

– Lain kirjoittaminen ei ole ihan helpointa. Koronapassin saisi negatiivisella näytteellä, mikä tarkoittaa, että testauksen pitäisi olla ilmaista. Mikä on testauskapasiteetti ja muu, kyllä siinä paljon yksityiskohtia on. Sitten on myös se, että eduskunta taitaa tulla lomilta syyskuun alussa, niin kyllä siinä mennään syksyyn väkisin, Lintilä sanoo.

Täydennetty tieto hallituksen torstaisesta kokouksesta 15.37.