Turussa rokotuspaikan hoitajaa uhkaillutta miestä epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta

Tapauksen tutkinta jatkuu. Poliisi selvittää Telegramissa esitetyn uhkauksen yhteyttä tapaukseen.
Kotimaa

Turussa eilen rokotuspaikalla tapahtunutta hoitajan uhkailua tutkitaan tällä hetkellä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja laittomana uhkauksena, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Tommi Kosunen STT:lle.

Rikosnimikkeet voivat täsmentyä tutkinnan myötä.

Turussa Satakunnantien rokotuspaikalla tapahtui sunnuntaina iltapäivällä välikohtaus, jossa paikalle asioimaan tullut henkilö uhkasi hoitajaa vakavalla väkivallalla. Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni.

Poliisi ei vielä kertonut, millaisesta väkivallasta uhkauksessa oli kyse ja oliko epäilyllä mukanaan jotain välineitä, kuten puukkoa. Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, kuten myös epäillyn kuulustelut.

Ilta-Sanomat kertoi, että ennen välikohtausta yhdessä viestipalvelu Telegramin keskusteluryhmässä oli julkaistu viesti, jonka julkaisija kertoi aikeestaan mennä rokotuspaikalle.

Käsin kirjoitetussa viestissä uhataan henkilökuntaa C-hepatiitin tartuttamisella ja pippurisumutteen käyttämisellä, mikäli uhkaaja ei saa rokotusmerkintää Omakantaan ilman, että rokotetta oikeasti pistetään.

Viesti on poliisin tiedossa ja poliisi tutkii uhkauksen yhteyttä tapaukseen, Kosunen sanoo.

–  Todennäköisesti viesti liittyy tapaukseen, hän sanoi.