Saarikko työllisyystoimista: Etuuksien ja palveluiden fiksu kokonaisuus tuo tuloksia

Työllisyystoimet

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoo pitävänsä hyvänä sitä, että valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmän työllisyyspaketissa nähdään palvelut työllistymisen mahdollistamisen keskiössä.

– Yksin TE-palvelut eivät riitä, vaan työllisyys kehittyy parhaiten työvoimapalveluiden, koulutuksen, osaamisen ja kuntoutuksen saumattomassa yhteistyössä, Saarikko kirjoittaa Facebookissa.

– Monialaiset palvelut ja työttömän etuudet muodostavat kokonaisuuden, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Saarikon mukaan pohjoismaiset esimerkit osoittavat, että etuuksien ja palveluiden fiksu kokonaisuus tuo tuloksia.

– Laadukkaat, ihmislähtöiset ja henkilökohtaiset palvelut on tuotava ihmistä lähelle. Tämä voi tapahtua digitaalisesti tai perinteisen kasvokkain kohtaamisen muodossa. Oikeuksien ja velvollisuuksien tasapainon on toteuduttava myös vailla työtä olevien ihmisten kohdalla, Saarikko toteaa.

Ministeri huomauttaa, että työttömyystoimet eivät ole politiikassa helpoimpia.

– Saavutetuista eduista luopuminen ja uusien toimenpiteiden omaksuminen tuntuu sopivan suomalaiseen järjestelmään huonosti.

– On kuitenkin selvää, että toimia työllisyyden edistämiseen tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Suomen talouden vahvistaminen tulisi olla jokaisen vastuullisen päättäjän tavoite, Saarikko kirjoittaa.

Valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmä julkaisi tänään työllisyyspakettinsa. Pakettiin kuuluu laaja kirjo toimia -…

Julkaissut Annika Saarikko Perjantaina 14. elokuuta 2020