Purra: Suomalaiset tarvitsevat rotia ja järjestystä – eivät saavutettavampia Kelan palveluita
Sosiaalivaltio on ylipaisunut, ja meidän on saatava menoja alas, valtiovarainministeri Riikka Purra linjasi perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.
– Työmarkkinoiden ulkopuolella on liikaa työikäisiä ihmisiä. Vanhusväestö kasvaa, uusia veronmaksajia ei synny eikä saapujista ole kuin keskimäärin saamapuolelle, mantroista huolimatta. Käytämme aikaamme ja energiaamme väärin.
Purra huomautti, etteivät kaikki suomalaiset ole suinkaan ”haavoittuvassa asemassa olevia autettavia”.
– Me olemme – ainakin olleet – toimelias, rohkea, ahkera kansa, joka on selvinnyt monesta pahasta paikasta. Tällaiset uudistukset, joita hallitus ajaa, on tehty naapurimaissamme vuosia tai vuosikymmeniä sitten. Niillä meneekin aivan eri tavalla kuin meillä.
Purra katsoo, että suomalaisten tulisi ymmärtää velvollisuutensa nykyistä paremmin.
– Ei, me emme tarvitse saavutettavampia Kelan palveluita ja helpompia tapoja kuitata tilille toimeentulotukea, me tarvitsemme rotia, järjestystä, vaatimuksia ja velvollisuuksia.
– Tämä ei ole kylmää eikä epäempaattista. Tämä on mitä suuremmassa määrin sen ymmärtämistä, miten ihmisten kannattaa toimia, miten yhteiskuntia kannattaa rakentaa, mikä on inhimillisessä elämässä välttämätöntä.
Purran mukaan Orpon hallitus sai syliinsä huonossa kunnossa olevan julkisen talouden. Rahaministeri antoikin täyslaidallisen oppositiopuolueiden niskaan.
Purra valitti, että on ”kaikkein karmeinta” kuulla, kun oppositiopuolueet kritisoivat hallitusta valtion velkaantumisesta.
– Ne tekevät tämän silmiäkään räpäyttämättä, täysin omalle huiputukselleen paatuneina, jopa samassa puheenvuorossa, jossa ne kritisoivat tämän hallituksen leikkauksia ja säästöjä.
Purran mukaan hallituspuolueilla on raskasta.
– Olemme päivästä toiseen moukaroitavana, kun jokainen verorahasta toimintansa kustantava taho vuorollaan melskaa – ja uskokaa pois, niitä on tässä maassa paljon, todella paljon – ja oppositio, jonka mukaan koko kansa on yhtäkkiä haavoittuvaa ja huono-osaista, värittää tarinoitaan tuhoutuvasta maasta, kun kolmelta prosentilta väestöstä leikataan sosiaalietuuksista yli 10 prosenttia.