Pormestari: Lvivissä räjähdyksiä, osa kaupungista ilman sähköä

Ukrainan ilmavoimien mukaan Venäjä ampui ympäri Ukrainaa arviolta 18 ohjusta
Ukrainan sota

Ukrainan läntisessä Lvivin kaupungissa on ollut räjähdyksiä, sanoi kaupungin pormestari Andri Sadovyi Twitterissä noin puoli yhdeksältä tiistaina illalla Suomen aikaa.

Sadovyin mukaan kolme sähkönjakelukeskusta on vahingoittunut. Hänen mukaansa osa kaupungista on ilman sähköä.

Lvivin alueen sotilashallinnon johtaja Maksim Kozitskyi kertoo viestipalvelu Telegramissa, että alustavien tietojen mukaan Lvivin alueelle ammuttiin ohjuksia.

Lvivissä olevat uutiskanava CNN:n toimittajat kuulivat räjähdyksiä kaupungin keskustasta itään, etelään ja länteen. CNN:n mukaan kaupungin yllä leijailee savua ja keskustan länsipuolella palaa.

Mahdollisista henkilövahingoista Lvivissä ei toistaiseksi ole tietoa.

Liikenne pysähtyi välittömästi iskujen jälkeen ja käynnistyi jälleen noin 45 minuuttia myöhemmin, CNN kertoo. Lisäksi Ukrainan valtion rautatieyhtiö sanoo useiden junien kulkevan myöhässä aikataulusta infrastruktuurin kärsimien vaurioiden vuoksi.

Rautatieyhtiön edustajan mukaan venäläisohjukset osuivat tiistai-iltana ainakin kuuteen kohteeseen rautateiden varrella maan keski- ja länsiosissa.

Hän kuvaili rautatieinfrastruktuurin kärsimiä vaurioita vakaviksi, mutta iskuista ei ollut hänen mukaansa koitunut henkilövahinkoja niin henkilöstön kuin matkustajienkaan keskuudessa.

Ukrainan ilmavoimat kirjoittaa Twitterissä ilmaiskuhälytyksiä olleen tiistai-iltana ympäri maata ja venäläispommittajien tehneen ohjusiskuja. Infrastruktuuriin kohdistuneita iskuja tehtiin Lvivin lisäksi muun muassa Kiovan ja Dnipropetrovskin alueella.

Ilmavoimien mukaan Venäjä ampui ympäri Ukrainaa arviolta 18 ohjusta. Alustavien tietojen mukaan ainakin kahdeksan risteilyohjusta väitetään ammutun alas, mutta tietoja varmistetaan vielä.

Ilmavoimat väittää ukrainalaisjoukkojen tehneen tiistaina kymmenkunta ohjus- ja pommi-iskua muun muassa venäläisjoukkoja ja heidän ammusvarastojaan vastaan.