Poliisi ei toistaiseksi puutu Elokapinan mielenosoituksen kulkuun – HSL: "emme odota sen kummempia ruuhkia"

Elokapina

Poliisi ei toistaiseksi puutu Elokapinan Mannerheimintiellä käynnissä olevan mielenosoituksen kulkuun, kertoo Helsingin poliisi.

–  Poliisi on arvioinut, että tällä hetkellä mielenosoitus ei aiheuta kohtuutonta haittaa liikenteelle ja yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Poliisi seuraa ja arvioi tilannetta jatkuvasti, apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen sanoo tiedotteessa.

Ympäristöliike Elokapinan eilen iltapäivällä alkanut mielenosoitus on jatkunut yön yli Helsingissä Mannerheimintiellä Eduskuntatalon tuntumassa. Elokapina kertoi eilen torstaina, että noin 120 mielenosoittajaa oli leiriytymässä paikalla yön yli.

Mielenosoituksesta ei ole perjantaiaamuna aiheutunut merkittävää häiriötä liikenteelle, kerrotaan Helsingin seudun liikenteestä (HSL) STT:lle yhdeksältä aamulla.

–  Emme odota sen kummempia ruuhkia liikenteeseen, sanoo Tapio Tolmunen HSL:n viestinnästä.

Raitiovaunuliikennettä siirrettiin torstaina poikkeusreitille mielenosoituksen alettua. Tolmusen mukaan raitiovaunulinjoja 3, 4 ja 10 koskevat poikkeusreitit ovat voimassa ainakin kello 13 asti perjantaina, eli vuorokauden mielenosoituksen alkamisesta.

Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle aamuviiden jälkeen, että yöllä tilanne on ollut vakaa ja mielenosoittajat ovat pysyneet samalla paikalla. Tilannekeskuksen mukaan poliisi on lähinnä ohjannut liikennettä, jota ei yöaikaan ollut merkittävästi.

Elokapina kertoi myöhään torstai-iltana, että mielenosoitusta on tarkoitus jatkaa kunnes hallitus vastaa Elokapinan esittämiin vaatimuksiin.

–  Odotamme teitä täällä aamulla, Elokapina tviittasi illalla päätöksestään leiriytyä tielle.