Pohjois-Pohjanmaan Keskusta kaipaa lisätarjontaa puheenjohtajaehdokkaista – "Surullista, jos tämmöinen paikka ei kiinnosta"

Pohjois-Pohjanmaa

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan tehtävä ei ole toistaiseksi herättänyt odotetunlaista kiinnostusta ainakaan julkisuudessa asti.

Paikka tuli avoimeksi, kun piiriä neljä vuotta luotsannut Jussi Ylitalo ilmoitti loppukesällä luopuvansa puheenjohtajuudesta siviilikiireiden vuoksi.

Maan suurimman keskustapiirin uusi puheenjohtaja on määrä valita Lumijoella 16. lokakuuta pidettävässä syyskokouksessa.

Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Minna Siira sanoo odottaneensa kenttäväeltä huomattavasti aktiivisempaa otetta puheenjohtajapelin avaamisessa.

– Kun Jussi (Ylitalo) ilmoitti luopuvansa ja kuntavaalien jälkeiset luottamuspaikat saatiin jaettua, niin arvelin että nyt käynnistyy entiseen tapaan kova spekulaatio puheenjohtajasta. Pitkään oli kuitenkin hiljaista ja ehdin jo ajatella, että onhan se surullista, jos tämmöinen paikka ei kiinnosta, Siira toteaa.

Harvat kiinnostuksen osoitukset piirin johtopaikoille ovat Minna Siiran mukaan tapahtuneet toistaiseksi sosiaalisen median eli lähinnä Facebookin kautta.

– Eilen maanantaina Kuusamon kunnallisjärjestön hallitus tiedotti esittävänsä Kuusamon valtuustoa johtavaa Matti Heikkilää piirin puheenjohtajaksi, Siira toteaa.

Keskustan Kuusamon kunnallisjärjestön hallitus esittää Matti Heikkilää ehdolle Pohjois-Pohjanmaan Keskustan…

Julkaissut Kuusamon Keskusta Maanantaina 20. syyskuuta 2021

– Jo aiemmin ovat kiinnostuksensa varapuheenjohtajan tehtävään osoittaneet istuva varapuheenjohtaja Marjut Lehtonen Oulaisista sekä Jaakko Ruokola Oulusta. Nämä nimet ovat minulla toistaiseksi tiedossa, toiminnanjohtaja Siira kertoo eikä halua itse ottaa enempää kantaa puheenjohtajakuvioihin.

Epävirallisissa kenttätason spekulaatioissa Pohjois-Pohjanmaan piirin johtopaikoille on kuitenkin jo tähän mennessä soviteltu useita muitakin nimiä.

Näitä ovat muun muassa Lauri Nikula ja Jorma Leskelä Oulusta, Janne Mäkinen Haapavedeltä, Miika Heikkilä Kalajoelta, Hanna Markkanen Kempeleestä sekä Rami Rauhala Sievistä.

Pohjois-Pohjanmaan piirin syyskokous järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin lähinnä aluevaalien vuoksi.

– Kuntien on määrä jättää aluevaalien ehdokaslistat 12. lokakuuta mennessä piirikokouksen hyväksyttäväksi, Siira muistuttaa.

Toiminnanjohtaja uskoo, että uusia ehdokasnimiä putkahtaa lähiaikoina julkisuuteen myös piirin johtopaikoille haluavista.

– Piirihallitus ja aluekokoukset kokoontuvat ihan lähiaikoina. Kenttäväki kyllä soittelee tänne piiritoimistolle ja kyselee puheenjohtajakisasta. Itse toivon että kisa saadaan aikaiseksi. Mutta niin päin sen pitää mennä, että esityksiä tulee tänne meille asti, Minna Siira haastaa.