Perussuomalaisten Tavio kävi keskustelun natsipuheista puhemiehen kanssa – Risikko: Asia on loppuun käsitelty

Risikon mukaan puhemiesneuvostossa todettiin, että Tavion sanavalinta oli hyvin epäonnistunut
Eduskunta

Puhemies Paula Risikko (kok.) on keskustellut perussuomalaisten kansanedustajan Ville Tavion kanssa tämän natsipuheista. Eduskunnan keskiviikon EU-keskustelussa perussuomalaisten Tavio vertasi EU:n yhdentymiskehitystä natsi-Saksaan ja Neuvostoliittoon.

– Eilen keskiviikkona illalla, kun tulin takaisin tänne Eduskuntataloon, olin yhteydessä edustaja Tavioon ja kävimme asian läpi. Koska se on kahdenkeskinen keskustelu, en julkisuudessa sitä referoi, Risikko sanoi torstaina iltapäivällä eduskunnassa.

Myös eduskunnan puhemiesneuvosto keskusteli asiasta kokouksessaan torstaina. Puhemiesneuvostoon kuuluvat eduskunnan puhemies, varapuhemiehet ja valiokuntien puheenjohtajat.

– Kävimme sen (asian) puhemiesneuvostossa läpi. Todettiin, että oli hyvin epäonnistunut sanavalinta, mutta koska Tavio on käynyt nämä kanssani läpi, niin asia on loppuun käsitelty, Risikko sanoi.

Risikon mielestä perussuomalaisten Tavion olisi ollut syytä avata puheitaan jo keskiviikon istunnossa. Risikko toivoo Tavion itse kertovan, mitä sanomisellaan tarkoitti.

Eduskunnan puheissa totuuden ja sopivuuden pitää olla uusi normaali, Risikko katsoo.

– Omana henkilökohtaisena toteamuksena vaan sanon, että kyllähän tämä opetti taas tätä taloa, että kyllä täällä pitää ruveta miettimään, että totuuden ja sopivuuden puheissa pitää olla uusi normaali.