Pekka Perttula MSL:n puheenjohtajaksi

Kulttuuri

Maaseudun Sivistysliitto (MSL) on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen valtiotieteen tohtori Pekka Perttulan.

Hän seuraa tehtävässä Timo Kaunistoa, joka toimi puheenjohtajana neljä vuotta.

Valinnan teki Sivistysliiton edustajisto torstaina.

MSL on myöntänyt ansiomerkkinsä, ison Santeri Alkio -mitalin, yhteiskuntatieteiden tohtori Risto Volaselle ja kasvatustieteen tohtori Eira Korpiselle. Mitali myönnetään valtakunnallisesti vaikuttavasta sivistystyöstä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Risto Volanen on tunnettu sivistyspoliittinen ajattelija ja kirjoittaja, pitkäaikainen keskustavaikuttaja sekä osuustoiminnallinen vaikuttaja. Eira Korpinen on tehnyt näyttävän uran opettajakoulutuksen kehittäjänä ja kyläkoulujen puolustajana, ollut yksi Edistyksellisen tiedeliiton perustajajäsenistä sekä toiminut aktiivisesti keskustajärjestöissä ja mielipidekirjoittajana.

MSL myönsi lisäksi kolme pientä Alkio-mitalia merkittävästä paikallisesta tai maakunnallisesta sivistys- ja vaikuttamistyöstä. Mitalin saivat Hilkka Joki Enontekiöltä, Pirkko Vuolle Ylöjärveltä ja Erkki Vähäsarja Nivalasta.

Santeri Alkio -mitali on Maaseudun Sivistysliiton ansiomerkki. Santeri Alkion elämäntyötä kunnioittaakseen Maaseudun Sivistysliitto teetti hänelle omistetun mitalin vuonna 1972 liiton täyttäessä 20 vuotta.