Niinistön uudenvuodenpuheelle sateli kehuja – ”Presidenttiuran paras ja tärkein puhe”

Presidentin uudenvuodenpuhe

Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheen vetoomus paremman keskusteluilmapiirin puolesta ja vihapuhetta vastaan on saanut myönteisen vastaanoton sosiaalisessa mediassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi olleensa aina vahva parlamentarismin kannattaja ja suhtautuneensa kriittisesti presidentti-instituutioon.

–  Nyt huomaan arvostavani instituutiota entistä enemmän. Kiitos hyvästä uudenvuodenpuheesta, hän kirjoitti.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kehui puhetta loistavaksi ja totesi sen pukeneen sanoiksi ”maltillisten keskivertosuomalaisten” tunnot.

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska tviittasi, että presidentti Niinistön puheet ovat tunnetusti painavaa asiaa kuten tälläkin kertaa.

– Hänen ja monen muun kansalaisen odotukset päättäjiä kohtaan ovat suuret. Eduskunnalla on suunnannäyttäjän rooli niin teoissa kuin tavassa toimia ja puhua. Sitoudun tähän. Entä muut kollegat?

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Matti Pesu arvioi tviitissään presidentin puheen keskeiseksi viestiksi sen, että 2020-luvulle siirtynyt Suomi painii nyt sisäisten haasteiden kanssa. Ulkopolitiikka on kansainvälisestä tilanteesta huolimatta hallussa ja vakaata, Pesu totesi.

Suomen näkyvimpiin Twitter-vaikuttajiin kuuluva Ilta-Sanomien toimittaja Timo Haapala kehui puhetta Niinistön presidenttiuran ”parhaaksi ja tärkeimmäksi”.

Myös kirkon suunnalta kuului kiitosta. Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo piti puhetta vahvana kannanottona keskustelukulttuurin tervehdyttämisen puolesta.

– Hyvin tarpeellinen muistutus ajatellen viime viikkojen Twitter-”keskusteluja”. Lopun siunauksen toivotus kruunasi hienon puheen, piispa kiitteli.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen taas kiitti presidenttiä puuttumisesta palvelualan työntekijöiden jaksamiseen.