Mikko Kärnä haluaa keskustan varapuheenjohtajaksi, jos paikka avautuu Kouvolassa – suorapuheinen kansanedustaja pitää vahvuuksinaan viestintää ja johtamistaitoja

Muita varapuheenjohtajan paikkaa havittelevia ei ole toistaiseksi ilmoittautunut
Keskusta

Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa saatetaan valita puolueelle uusi varapuheenjohtaja, mikäli nykyisin sillä paikalla vaikuttava elinkeinoministeri Katri Kulmuni voittaa kisan puheenjohtajan paikasta.

Pestiä ei kuitenkaan olisi välttämätöntä täyttää, vaan asian ratkaisisi puoluekokous menettelytapavaliokunnan esityksestä, keskustan järjestöpäällikkö Pekka Reponen selvitti Suomenmaalle heinäkuussa.

Virallisesti varapuheenjohtajaehdokkaaksi voi asettua vasta, jos kolmen viikon kuluttua 7. syyskuuta pidettävä puoluekokous päättää valita tehtävään uuden henkilön.

Puoluejohtoon ei ole toistaiseksi ollut tunkua. Vain lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä, 38, on ilmoittanut julkisesti pyrkivänsä varapuheenjohtajaksi Kouvolassa, mikäli tilaisuus tulee.

– Varsinaiseen kampanjaan ei ole mahdollisuuksia, koska ei tiedetä, onko siellä todella äänestys tulossa. Mutta tulen pitämään ehdokkuutta esillä. Täytyy tietysti olla näkyvillä myös puoluekokouspaikalla ja ihmisiä jututtamassa, Kärnä toteaa Suomenmaalle.

Kärnä kokee, että hänellä olisi paljon annettavaa varapuheenjohtajan roolissa.

– Olen suorapuheinen mies pohjoisesta, ja voisin tuoda puolueorganisaatioon aika tavalla viestinnällistä ja sosiaalisen median osaamista. Lisäksi minulla on aika laaja ja kattava johtamiskokemus rajavartiolaitoksesta ja kuntapuolelta.

Kärnälle tärkeitä teemoja ovat laajempi alueellinen demokratia ja päätöksenteko mahdollisimman lähellä ihmisiä.

– Olen äärikeskustalainen, joka haaveilee Suomesta, jossa maakunnat saavat antaa asetuksia eduskunnan antamista laeista. Sillä tavalla voidaan toteuttaa alueellista tasapainoa ja tehdä päätöksiä alueiden omista lähtökohdista, kansanedustaja sanoo.

Erkki J. Saari kirjoittaa Suomenmaan mielipideosastolla toivovansa ilmoittautumisia keskustan varapuheenjohtajakisaan. Kärnä ei ole itsekään kuullut muiden havittelevan varapuheenjohtajan pestiä Kouvolan puoluekokouksessa.

– En ole kuullut kenenkään pohtivan asiaa.

– Olen itse käytettävissä, jos tilaisuus tulee, mutta viimeistään olen käytettävissä puoluekokouksessa vuonna 2020. Ja silloin tehdään kyllä kampanjakin, Kärnä lupaa.

Jos keskustalle valitaan Kouvolassa uusi varapuheenjohtaja, hänen kautensa ulottuu Vantaan puoluekokoukseen, joka pidetään heinäkuussa 2020.

Keskustan puoluejohdon muodostavat puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa ja puoluesihteeri.