Marin: Poliisin resurssit turvataan niin, että poliisien määrä ei vähene

Budjettikeskustelu

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo, että poliisin määrärahat turvataan täydentävässä budjettiesityksessä.

– Tämän vuoden lisätalousarvion täydentävässä talousarvioprosessissa tulemme etsimään riittävät resurssit poliisille niin, että poliisien määrä ei vähene, Marin totesi eduskunnalle budjettikeskustelussa.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) niin ikään lupasi, että hallitus käy poliisin määrärahojen tilanteen vielä kertaalleen läpi. Hänen mukaansa hallitus sitoutuu siihen, että poliisin tärkeät voimavarat turvataan.

Kokoomuksen Petteri Orpo sanoi budjettikeskustelussa pitämässään ryhmäpuheenvuorossa, että puolue tekee välikysymyksen, ellei hallitus korjaa poliisin rahoitusta tällä viikolla.

Marin totesi, että valtiovarainministeri Saarikko johtaa työtä poliisien resurssien turvaamisessa.

– Annan täyden tukeni ministeri Saarikolle ja sille työlle, mitä hän tämän osalta tekee.

Orpo halusikin tietää, voiko poliisin yt-neuvottelut nyt siis hallituksen lupauksella perua.

– Kyllä, aivan kuten ministeri Saarikko kuvasi, pyrimme löytämään ratkaisuja siihen, millä tavalla voimme turvata poliisien määrärahat niin, että ei henkilömäärä vähene, Marin toisti.

Poliisi kertoi maanantaina vähentävänsä 200–250 henkilötyövuotta, koska valtion talousarvioesityksessä poliisille on myönnetty 807,9 miljoonaa euroa, vaikka tänä vuonna käyttö on arviolta 838 miljoonaa.

Marinin mukaan on hyvä muistaa, että poliisin määrärahat ovat ensi vuonna suuremmat kuin tänä vuonna jo nyt annetulla talousarvioesityksellä.

– Mutta tunnistamme myös tietenkin ne tarpeet, joita siellä on kiinteistöjen, tietojärjestelmien tai muiden investointien osalta, joita poliisissa on tehtävä kuten muuallakin yhteiskunnassa.