Lukiolaisten Liitto haluaa kevään ylioppilaille yhteisen juhlapäivän alkusyksyyn

Ylioppilasjuhlat

Suomen Lukiolaisten Liitto vaatii, että kevään ylioppilasjuhlapäivää ei peruta koronavirustilanteen takia, vaan siirretään se valtakunnallisesti yhdelle ja samalle päivälle esimerkiksi alkusyksyyn.

Liiton mukaan ylioppilasjuhlat ovat yksi nuorten elämän suurimmista hetkistä, lukion tärkeimmistä perinteistä ja palkinto rankasta opiskelu-urakasta. Jokaisella on oltava mahdollisuus ainutlaatuiseen juhlahetkeen, liitto perustelee vaatimustaan.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus tiedotti eilen, että koulut pysyvät kiinni 13. toukokuuta asti ja poikkeusjärjestelyjä varaudutaan jatkamaan lukukauden loppuun asti.

– Tämän kevään abit ovat valmistumassa ylioppilaaksi valtavien paineiden alla kirjoituksien siirryttyä, korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistuessa ja koko tilanteen ollessa epävarma. Kevään ylioppilailla on yhtä lailla kuin aiempina vuosina oltava mahdollisuus jättää jäähyväiset koulutaipaleelleen ja lukioyhteisölleen yhteisessä juhlahetkessä, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Adina Nivukoski sanoo liiton tiedotteessa.