Lentoyhtiöillä ennätysvilkas heinäkuu, Finnairilla lähes miljoona matkustajaa – myöhästymiset riesana

Matkailu

Lentoyhtiöiden toiminta on vilkastunut, ja heinäkuu oli jopa ennätyksellinen matkustajamäärien osalta.

Lentoyhtiö Finnairilla oli yhtiön tiedotteen mukaan heinäkuussa lähes miljoona matkustajaa. Kesäkuusta heinäkuuhun matkustajamäärät kasvoivat yli kymmenen prosenttia. Finnair operoi heinäkuussa päivittäin keskimäärin 257 lentoa.

Pohjois-Amerikan liikenteessä matkustajia oli 81 700, mikä on yhtiön mukaan uusi ennätys kasvun ollessa yli 975 prosenttia verrattuna edelliseen heinäkuuhun.

Euroopan-liikenteessä matkustajamäärät kasvoivat 390 prosenttia ja kotimaassa 109 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Koronarajoitusten jälkeinen ilmailualan työvoimapula näkyi siinä, että joka neljäs Finnairin heinäkuun lennoista oli myöhässä.

Kilpailija Norwegian kertoo kyydinneensä heinäkuussa yli 2,2 miljoonaa matkustajaa, mikä on yhtiön mukaan korkein määrä matkustajia koronapandemian jälkeen.

Yhtiö liikennöi lähes 100 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan käyttöasteen ollessa lähes 95 prosenttia.

– Tämä on ollut loistava kesä Norwegianille. Heinäkuussa käyttöasteemme oli korkein moniin vuosiin ja liikennöimme lähes kaikki aikataulun mukaiset lentomme siitä huolimatta, että alalla on monia vaativia haasteita, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen yhtiön tiedotteessa.

Juttua päivitetty klo 12.34: muokattu otsikkoa ja lisätty kommentit.