Lappeenrannassa yliopisto ja ammattikorkeakoulu sulkevat kampuksensa koronatartuntojen takia

Päätöksen syynä on opiskelijoiden keskuudessa todetut kymmenet koronatapaukset, jotka kytkeytyvät Holiday Club Saimaa -kylpylän koronavirusketjuun.
Koronakriisi

Lappeenrannassa LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Skinnarilan kampus suljetaan kokonaan opiskelijoita. Asiasta kertoo LUT-yliopisto.

Taustalla on opiskelijoiden keskuudessa todetut kymmenet koronavirustapaukset, jotka kytkeytyvät Holiday Club Saimaa -kylpylän koronavirusketjuun.

Asiasta kertoi aiemmin muun muassa Yle.

Kampuksen lähiopetus keskeytetään tästä päivästä alkaen. Keskeytys jatkuu 5. maaliskuuta saakka. Myös kampuksen käyttö opiskelijoiden taholta lopetetaan ja opiskelijoiden sähköiset avaimet poistetaan toiminnasta 7. maaliskuuta asti.

Suurin osa opetuksesta on järjestetty jo marraskuusta asti etäopetuksena. Poikkeuksen ovat muodostaneet muun muassa laboratorio-opetus sekä taito- ja taideaineiden opetukset.

Yliopiston mukaan riski kampusaltistuksiin on kohonnut suuren tartuntamäärän takia, vaikka 15.–20.2. ajalta ei olekaan tällä hetkellä tiedossa kampuksella tapahtuneita altistuksia.