Kymmeniä kuollut äkillisessä tulvassa Indonesiassa – muta on peittänyt taloja, ja siltoja sekä teitä on tuhoutunut

Kuolleiden määrän pelätään kasvavan yhä.
Ulkomaat

Itä-Indonesiassa ainakin 44 ihmistä on kuollut äkillisessä tulvassa, pelastusviranomaiset kertovat. Kuolleita uskotaan löytyvän vielä lisää. Rankkasateet aiheuttivat tulvia yön aikana Floresin saarella.

–  Olemme löytäneet 44 kuollutta ja yhdeksän loukkaantunutta, mutta moni ihminen on yhä mudan alla, kertoo maan katastrofiviraston tiedottaja Raditya Jati.

Hänen mukaansa muta on peittänyt taloja alleen, ja siltoja sekä teitä on tuhoutunut saaren itäosissa. Huonojen kulkuyhteyksien vuoksi pelastusviranomaisten on ollut vaikea päästä saaren pahimmin kärsineille alueille.

–  Ainoa reitti olisi meriteitse Adonaran saarelta, mutta sateet ja raju aallokko estävät pääsyn sieltä, Jati sanoo.

Tulvat tappoivat myös kaksi muuta ihmistä läheisessä provinssissa sijaitsevassa Biman kaupungissa. Jatin mukaan yhdeksän tuntia kestänyt rankkasade sai neljä patoa vuotamaan yli, ja lähes 10 000 taloa jäi veden alle.

Äärisäiden arvellaan jatkuvan vielä alkavalla viikolla. Tappavat maanvyörymät ja äkilliset tulvat ovat yleisiä Indonesian saaristossa sadekauden aikana.

Katastrofiviraston mukaan 125 miljoonaa indonesialaista, eli lähes puolet maan väestöstä, asuu maanvyöryille herkillä alueilla.