Kivisaarelle, Kinnuselle ja Ovaskalle satsaukset nuoriin ja kulttuuriin ovat tärkeitä – “Meidän tulee pitää kaikki nuoret mukana, se on velvollisuutemme“

Lisätalousarvio

Hallitus päätti viime torstaina kuluvan vuoden ensimmäisestä lisätalousarviosta, joka pitää sisällään satsauksia ammattikoululaisille, kulttuurin alalle ja nuorten kesätöihin.

Lisätalousarviossa osoitetaan 17,5 miljoonaa euroa rahoitusta koronakriisin aiheuttamiin ongelmiin ammattikoulussa opiskeleville. 

Rahoitusta on tulossa muun muassa ammattikouluissa opiskeleville opintojen keskeyttämisen ehkäisemiseksi ja opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

– Keskustalle on erittäin tärkeää, että panostamme lapsiin ja nuoriin minimoidaksemme koronakriisin negatiiviset vaikutukset. Meidän tulee pitää kaikki nuoret mukana, se on velvollisuutemme, eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen Mikko Kinnunen (kesk.) toteaa.

Lisätalousarvio tukee myös kulttuurin ja taiteen alan henkilöitä ja toiminimiä kaikkiaan 15 miljoonan euron verran koronaepidemian negatiivisten vaikutusten vähentämiseksi. 

Koronakriisi on iskenyt lujaa kulttuurin tekijöihin.

– Keskustalaisten tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon ja elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla hallituksessa on työn alla myös lisää tukea kulttuurin alalle. Keskusta antaa työlle vankan tukensa, sivistysvaliokunnan jäsen Pasi Kivisaari (kesk.) linjaa.

Lisätalousarviossa hallitus myönsi 2,5 miljoonaa euroa rahoitusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen ja kehittämiseen.

Muun muassa nuoriso- ja liikuntajärjestöille haettavaksi tulevat avustukset on tarkoitettu lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden palkkaukseen sekä nuorten kesäyrittäjyyden ja työelämätaitoja tukemiseen.

– Kesätyöt ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään, ja tärkeys vain korostuu korona-aikana. Juuri tällaisia toimia nuoret ja Suomi tarvitsevat, sivistysvaliokunnan jäsen Jouni Ovaska (kesk.) sanoo.