Keskustaryhmyri ihmettelee keskustelua riihen alla: "Sellainen politiikka, jossa vain otetaan lisää velkaa ja lisätään menoja, ei keskustalle käy"

Puoliväliriihi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ihmettelee tuoreessa Kurvisen kuunnelma-lähetyksessään keskustelua tulevan viikon kehysriihen alla.

Kurvisen mukaan keskustelun vaatimukset eri suunnilta ovat kuin vanhoilta ajoilta.

Hän haluaa muistuttaa muutamasta seikasta. Työttömänä on 350–400 000 suomalaista ja velkaa on yli 128 miljardia euroa.

– Sellainen politiikka, jossa vain otetaan lisää velkaa ja lisätään menoja, ei keskustalle käy. Se veisi pohjan taloudelta ja olisi lopun alkua hyvinvointiyhteiskunnalle.

Kurvisen mukaan nyt jos koskaan ennen muuta hallituspuolueiden pitää tunnustaa tosiasiat. Se on hänen mielestään samalla tärkeysjärjestyksen tekemistä.

– On ensisijaisia ja on toissijaisia asioita.

– Kun maassa käytännössä kasvavat vain työttömyys ja velka, pitää päätösten myös olla sen mukaisia, keskustaryhmyri toteaa.

Kommentit (5)

 • YLIRAATIKKA-MARTIKAINEN LEENA-KAISA

  Rakenteellisia uudistuksia ja joku tolkku siihen ulkomaille suuntautuvan kassavirran rahoittamiseen, sisäisesti verotuksella pärjäämme kyllä. Jos jokainen saa yhden lomamatkan tehdä vuodessa sen pitäisi näinä pula-aikoina riittää. Sen mukaan täytyy elää, mitä varoja on. Niin yksittäisten kotitalouksien, perheiden, kuin yhteiskunnan. Elää maltillisesti ja elämänhallintaa.

 • Lukija21

  Kurviselta jää huomaamatta, että myös Perussuomalaisten kannatus kasvaa velan ottamisen ja julkisten menojen lisääntymisen myötä.

 • Lukija90

  Joko saamme uuden hallituksen ilman Riku Aallon Ay-ohjailua? Tolokun Suomea rakentava kansa rakastaa hallitusta,jossa ei ole Sdp,VL,Vihreät,jotka eivät osaa synnyttää jaettavaa. Heidän knowhow on työllisten himoverottaminen ja jättilainanotto samojen piikkiin.

 • YLIRAATIKKA-MARTIKAINEN LEENA-KAISA

  Niin, vie kyllä motivaation tehdä työtä ja ”ampua”, kun hallitus siirtelee kepeästi sata miljoonaa milloin sinne, toisen tänne. Mistä näille milleille riittää raatajia. Oikeille aloille on koulutettava ihmisiä ja oltava siten ajan hermolla ja seurattava aikaansa ja nyt on varmasti vanhenevassa Euroopassa tämä terveysala ihan tärkein. Tuntuu, kuin päättäjiksi päässeet vaan haluaisivat toteuttaa itseään toisten selkänahasta monesti jopa ihan maan alla kaivoksissa raatamailla rahoilla miljoonakerhossa. Ja mitä kauemmin siellä eduskunnassa istuu (voi olla pätevämpikin) niin sitä häikäilemättömäpi tyyppi on ja omien entisten virheidensä kieltäjä ja häivyttäjä.

 • YLIRAATIKKA-MARTIKAINEN LEENA-KAISA

  Olisi myös yksittäisille kotitalouksille hyväksi oppia elämään tulojensa ja varallisuutensa mukaan. Jos katsoo maksukykynsä huonoksi, ei pidä ottaa esim. asuntovelkaa, vaan mennä sopiville vuokratahoille. Lisäksi muutenkin velkaannutan ihan turhaan ja aina on näitä hyötyjiä, jotka häikäilemättä käyttävät toisen hädänalaista asemaa hyväksi. Työ on parasta sosiaaliturava ja lääkettä ja terapiaa, joten täytyisi lähte siitä, että yhteiskunta loisi niitä työpaikkoja. Ihan sellaisia, että niistä pystyisi normaalilla koulutuksella suoriutumaan, ei mitään ”rakettitiedettä”: Olisikohan vähän syytä katsoa peiliinkin, eikä vaan syyttää hyvinvointiyhteiskuntaa. Monella tavalla puitteet ja mahdollisuudet tarjotaan kouluttautumiseenkin. TÄmä SOME-kulttuuri ei ainakaan vähennä ”räkytystä”: no, jos helpottaa, niin siitä vaan. Menkää kouluun, jotka vielä ehtivät. Ja sinne SOTE-puolelle.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen