Keskustan Honkonen ei salli veronkiristyksiä tavallisiin autoihin – "Päätöksissä pitää huomioida ihmisten arkitodellisuus"

Ajoneuvovero

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen torjuu ajatuksen vuosittaisen ajoneuvoveron jyrkästä kiristämisestä. Ajatusta väläytti harkittavaksi liikenneministeriön työryhmä.

Honkosen mukaan tavallisten ihmisten tavallisia autoja ei saa kurittaa verotuksella nykyistä enempää.

– Keskusta on asettanut ilmastotoimien lähtökohdaksi, että ne tehdään oikeudenmukaisella tavalla. Monelle pienituloisellekin auto on välttämätön. Mahdollisuutta arkiseen autoiluun ei saa heikentää, sanoo Honkonen tiedotteessaan.

Petri Honkosen mukaan suuripäästöisten maantielaivojen ja ökyautojen osalta verotuksen kiristämisestä voidaan keskustella, mutta ”kansanautojen” verorasitus on jo tapissa.  

Samasta syystä Honkoselta  ei myöskään heru ymmärrystä kokoomuksen tuoreessa tavoiteohjelmassa esitetylle autoilun verouudistukselle, jossa polttoaineveroa ja vuosittaista ajoneuvoveroa korotettaisiin jyrkästi.

Rahat kokoomus antaisi autoveron alentamisen avulla kalliiden ja suuripäästöisten uusien autojen ostajille, kun taas edullisten uusien autojen ostajien hyöty jäisi olemattomaksi. 

– Päätöksissä pitää huomioida ihmisten arkitodellisuus. Autoilu on jo nyt tavalliselle ihmiselle kovin kallista. Enemmän olen huolissani heidän toimeentulostaan, joilla on varaa vain kolmen tonnin autoon kuin heidän toimeentulostaan, joilla on varaa uusia auto kolmen vuoden välein, Honkonen sanoo.

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Hyvä Petri . Auto on välttämättömyys erityisesti maalla asuville työssä kävijöille ja myös toisen puolison esimerkiksi maatalousyrittäjän päivittäisissä asioinnissa elinkeinonsa hoitamiseen . Tieolot myös monesti huomattavasti huonommat sivukylillä asuvilla . Keskustapuolueen on tulevaisuudessakin taisteltava näiden ihmisten heikompien olosuhteiden parantamiseksi mm. tieolot pitkäjännitteisesti kuntoon saamiseksi ja liikkumisen turvallisuusnäkökohdat huomioiden kokonaisvaltaisesti sekä paljon puhutut sähkönsiirtomaksut ja niiden kohtuullistamiseksi . Nyt kun kunnallisvaalit lähestyvät ,myös näiden puolesta pitää taistella ,jotta tasa-arvo ihmisten välillä saataisiin toteutumaan asuvatko he taajamissa tai syrjäalueilla . Suomi kokonaisvaltaisesti kuntoon . Ei puheissa vaan konkreetisten tekojen kautta.mm. kuntien talousarvioissa paremmin huomioiden . Pienikin edistyminen vaikeissa olosuhteissa eläville merkitsee toivon kipinää yrittää ja vahvistaa elämistä parempaan suuntaan .olipa asumisolosuhteet missä tahansa ?

    Seppo Kotaniemi
    Keski-Suomi -Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen