Keskustan Hanna-Leena Mattila tyrmistyi Nalle Wahlroosin terästehdaslausunnosta: "Kun on tarpeeksi ylimielinen, voi ottaa kantaa sellaisiinkin asioihin, joista ei kuulemma tiedä yhtään mitään"

Terästeollisuus

Keskustan eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Hanna-Leena Mattila on tyrmistynyt Björn ”Nalle” Wahlroosin julkisuuteen esittämistä lausunnoista koskien Raahen terästehdasta.

Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtajana toimiva Wahlroos ennusti Taloussanomien haastattelussa ”olevansa valmis lyömään vetoa siitä, että Suomen valtio tulee jossakin vaiheessa seuraavan kymmenen vuoden aikana ratkaisemaan Suomen päästöprobleeman sulkemalla Raahen terästehtaan”.

– Koska en tiedä tästä asiasta mitään, saan lyödä siitä vetoa, Wahlroos tarkensi synkän visionsa.

Raahelaiskansanedustaja piti Wahlroosin ulostuloa paikallisen teräsjätin kohtalosta ylimielisenä lausuntona.

– Kun on tarpeeksi ylimielinen kuten Nalle Wahlroos, voi ottaa kantaa sellaisiinkin asioihin, joista ei kuulemma tiedä mitään, heitti Mattila takaisin facebook-päivityksessään.

Hanna-Leena Mattilalla on täysin päinvastainen käsitys SSAB:n Raahen tehtaan tulevaisuudennäkymistä.

– Ne, jotka jotain tietävät, sanovat teräksen hinnan ja näkymien olevan sellaiset, ettei Raahen taivaalla pitäisi olla liiketoiminnallisia tummia pilviä. SSAB kehittää koko ajan uutta ja hiiletön teräs tulee olemaan valtava myyntivaltti, Mattila muistuttaa.

Keskustaedustajan mukaan on vaikea kuvitella sellaista hallituspohjaa tähän maahan, joka tappaisi lypsävän lehmän.

– Sitäpaitsi: valtio ei 5-6 prosentin omistuksella voisi edes tehdä tuon kaltaista päätöstä. Nyt siis jäitä hattuun. Koko keskustelu on turha, Mattila toppuuttelee.

Kun on tarpeeksi ylimielinen kuten Nalle Wahlroos, voi ottaa kantaa sellaisiinkin asioihin, joista ei kuulemma tiedä…

Julkaissut Hanna-Leena Mattila Perjantaina 1. lokakuuta 2021