Keskustan eteläpohjalaisedustaja Savola: Talousarvioaloitteissa heijastuvat kotiseudun tarpeet

Politiikka

Keskustan kansanedustaja Mikko Savola on mukana kolmessakymmenessä kahdessa Vaasan vaalipiirin talousarvioaloitteessa tänä vuonna, Savola kertoo tiedotteessaan. Suuri osa aloitteista on koko Vaasan vaalipiirin edustajien yhteisiä, osa eteläpohjalaisten kansanedustajien allekirjoittamia ja osa Savolan itse nostamia, hän kertoo.

– On iso asia, että vaalipiirin kansanedustajat voivat vuodesta toiseen pitää esillä yhteistä päivittyvää listausta hankkeista, joiden eteen tehdään porukalla töitä.

Aloitteet huomioivat Savolan mukaan koko vaalipiirin maakuntaliittojen, edunvalvontatahojen ja aktiivisten yhteisöjen toiveita edustaen liikkumismahdollisuuksia, elinkeinoelämää, koulutusta, yrityksiä, kulttuuria, ympäristöä ja vientiä.

– Iso osa sadoista eduskuntaan tulevista aloitteista ei välttämättä etene samana vuonna, mutta listoilla on tärkeä olla mukana, Savola toteaa.

Hän huomauttaa, että hankkeita, joista ei vielä ole aloitetta on myös paljon.

Tänä vuonna aloitteista löytyvät niin vesistönkunnostushanke Ähtärissä, kuin valtatien 18 oikaisukin, Jalasjärven eritasoliittymä, Kaartusentie Alajärveltä, Isojoentie, Kauhavan lentoharjoitukset, Alavuden aseman kuormauspaikka, Mäyryn liikenneympyrä, Niemenkyläntie ja Sulkavantie.

– Monet aloitteet saivat hyvin allekirjoituksia. Esimerkiksi valtatie 18 oikaisu myös Keski-Suomen puolelta, Savola iloitsee.