Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat

Aluevaalit

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin ylimääräinen kokous keskittyi aluevaalien ehdokasasetteluun, sekä vaalien merkitykseen alueen maakunnille, piiri kertoo tiedotteessaan.

– Vaaleissa päätetään piirimme alueen maakuntien sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta. Kymmenet kuntayhtymät poistuvat ja päätösvaltaa niiden suhteen käyttävät kansan mandaatilla toimivat luottamushenkilöt, piirin puheenjohtaja ja kansanedustaja Mikko Savola muistutti vaalien tärkeydestä.

Kokouksessa nimettiin yhteensä 13 keskustan ehdokasta aluevaaleihin Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella.

– Aluevaalit ovat keskustalle sydämenasia, sillä päätetäänhän valittavissa valtuustoissa maakunnan asukkaiden tärkeimmistä palveluista, sekä varmistetaan niiden tulevaisuus. Ehdokasasettelu on nyt keskustan osalta avattu, mutta lisää ehdokkaita tullaan nimeämään syksyn mittaan, piiri kertoo.

– Tammikuun aluevaaleihin piiri lähtee Etelä-Pohjanmaalla täydellä ehdokaslistalla. Siinä on tasaisesti naisia ja miehiä. Kokeneita konkareita, monissa liemissä keitettyä ja eri ammattitaustaisia henkilöitä sekä uusia kasvoja, uutta päättäjäsukupolvea. Tulevaisuutta tekeviä keskustanuoria, Savola linjaa.

Osassa kunnista keskustan sisäistä kilpailua tullaan varmasti käymään siitä, kuka pääsee ehdolle vaaleissa, piirin toiminnanjohtaja Sini-Elina Kärsämä iloitsee.

– Keskustalaiset ymmärtävät valittavien päättäjien merkityksen alueellemme. Erityisen iloinen olen myös siitä, että tiedän useamman nuoren harkitsevan ehdolle lähtöä ja nyt saimme nimetä kaksi tuoretta kasvoa ehdokkaaksi.

Ehdokkaiksi nimettiin Lasse Hautala, Päivi Nummijoki ja Mikko Korpela Kauhajoelta, Teemu Knuutti Laihialta, Juho Kujansuu Ähtäristä, Helena Tuuri-Tammela Isostakyröstä ja Karri Kallio, Mikko Kuivinen, Kimmo Mäkelä, Mikko Männikkö, Martti Pajulammi, Eila Turenius sekä Jukka Vihriälä Seinäjoelta.