Keskustalaiset tyrmäävät Iltalehden jutun, jonka mukaan valiokunta selvittäisi Päivi Nergin toimien lainmukaisuuden – "Harvoin näkee näin vääristelevää ja huonotasoista journalismia"

Perustuslakivaliokunta

Keskustan kansanedustaja Markus Lohi kauhistelee Iltalehden väitteitä, joiden mukaan perustuslakivaliokunta ottaisi tutkittavakseen Päivi Nergin toimien lainmukaisuuden.

– Harvoin näkee näin vääristelevää ja huonotasoista journalismia, Lohi paheksuu Twitterissä.

Perustuslakivaliokunnan juristijäsenenä hän muistuttaa, ettei perustuslakivaliokunnalla edes ole mandaattia tutkia yhdenkään virkamiehen toimien lainmukaisuutta.

Valiokunta päätti omana asianaan tehdä selvityksen valtioneuvoston ja eduskunnan välisestä tiedonkulusta.

– Missään määrin tämä ei koske ketään yksittäistä virkamiestä, Lohi täsmentää Suomenmaalle.

Hänen mielestään näyttääkin siltä, että halutaan tarkoituksella antaa julkisuuteen väärää kuvaa.

– Tämä liittyy valtiovarainministeriön kansliapäällikön nimitysasiaan, jossa jostain syystä halutaan roskittaa tiettyjen henkilöiden toimintaa. Minusta  se on kohtuutonta.

Kansanedustajana Lohi toivoo hallitukseen sellaista johtajuutta, joka pyrkisi rakentamaan luottamusta ja yhteistä näkemystä.

– Pikemmin niin kuin, että annetaan nimitysasioiden velloa julkisuudessa väärillä tiedoilla.

Myös toinen keskustan kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen Mikko Kinnunen tyrmistyi Iltalehden uutisoinnista.

– Perustuslakivaliokunta ei tutki virkamiehen toimien lainmukaisuutta. Kyse on eduskunnan tiedonsaantioikeudesta, joka on tökkinyt mm. poikkeusoloissa, hän kirjoittaa Twitterissä.

Rehtorina ja opettajana Kinnunen peräänkuuluttaakin kouluihin medialukutaidon opetusta.

– Kaikki, mikä lukee lehdessä ei ole totta, hän muistuttaa.

 

Iltalehti