Keskustan Ovaska kritisoi MustReadille kokoomuksen oppositiopolitiikkaa – “Kansainvälinen, edistyksellinen puolue on asettautunut perussuomalaisten kylkeen“

Puolueet

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska arvostelee MustReadin haastattelussa kokoomuksen oppositiopolitiikkaa. Hänen mukaansa parlamentarismiin kuuluu vahva oppositio, mutta kokoomuksen esitykset ovat olleet haaleita.

– Kokoomukselle antaisin arvosanan välttävä, Ovaska täräyttää.

Kansanedustaja kritisoi erityisesti kokoomuksen käyttäytymistä suuressa valiokunnassa. Hänen mukaansa EU-myönteisenä puolueena pidetty kokoomus on jättänyt eriäviä mielipiteitä monessa asiassa.

– On ollut erikoista seurata, miten kansainvälinen, edistyksellinen puolue on asettautunut perussuomalaisten kylkeen, hän heittää.

Ovaska uskoo, että kokoomus etsii oppositiopolitiikalleen vielä muotoa pitkän hallitusvastuunsa jälkeen.

Hänen mukaansa olisi ollut helppoa kuvitella, että EU:n elvytyspakettia ja koronakriisin hoitoa suunnitellessaan kokoomus olisi ollut mukana hakemassa yhteisiä eurooppalaisia ratkaisuja.

– Puolueen teksteissä näkyy nyt hyvin vahvasti se, että sen kilpailijat ovat perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit, Ovaska summaa.

Ovaskan kokemuksen mukaan kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat onnistuneet kokoomusta paremmin. Hänen mukaansa nämä puolueet ovat tuoneet esiin omia vaihtoehtojaan.

– En sano, että niiden esittämät vaihtoehdot ovat hyviä, mutta ne ovat kuitenkin vaihtoehtoja hallitukselle, Ovaska toteaa.