Katso, keiden poliitikkojen nimiä suomalaiset hakivat eniten vuonna 2019 – Suosituimpien puheenaiheiden listalla poliittiset aiheet eivät yltäneet kärkikymmenikköön

Politiikka

Politiikka ei ainakaan täysin ole kadonnut suomalaisten mielenkiinnon kohteiden joukosta, mikäli ihmisten Google-hakuja on uskominen.

Kiinnostavimpien puheenaiheiden listalla poliittiset aiheet eivät vielä yllä kärkikymmenikköön. Eniten Google-hakuja ovat keränneet kauppakeskukset Tripla Helsingissä, Ideapark Seinäjoella ja Muji Helsingissä.

Suosituimpien uutishakujen listauksessa poliittiset aiheet sen sijaan tulevat selvästi esiin.

Ykkössijaa pitää Notre Damen kirkko, mutta heti toisella sijalla on jo Postin lakko. Kolmannelle sijalle ylsi eduskuntavaalit, neljännelle perussuomalaiset ja viidennelle eurovaalit.

Miten-alkuisten hakujen listalla toisena on kysymys ”Miten hallitus muodostetaan”. Kymmenennellä sijalla on kysymys ”Eurovaalit miten äänestää”.

Kiinnostavimpien henkilöhakujen listauksessa kärkikymmenikköön mahtui vain yksi suomalaispoliitikko: yhdeksänneltä sijalta löytyvä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Hänen edellään kahdeksantena on ruotsalainen ilmastoaktivisti Creta Thunberg.

Henkilöistä eniten suomalaisia kiinnostivat edesmennyt mäkihyppääjä Matti Nykänen sekä edesmennyt laulaja Olli Lindholm. Heidän perässään tulee tukku muita urheilijoita ja viihdealan henkilöitä Kaapo Kakosta ja Marko Anttilasta Ed Sheeraniin ja Maisa Torppaan.

Halla-ahon jälkeen poliitikoista eniten kiinnostusta herättivät demaripääministerit Antti Rinne ja Sanna Marin.

Syyskuussa keskustan puheenjohtajaksi valittu Katri Kulmuni on poliitikkohakujen listauksessa neljäntenä.

Viidettä sijaa pitää vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, kuudetta pohjoispohjanmaalainen eduskuntavaaliehdokas Markus Kuotesaho, seitsemättä edesmennyt keskustan kansaendustaja Antti Rantakangas, kahdeksatta ministeri Sirpa Paatero, yhdeksättä demarivaikuttaja Husu Hussein ja kymmenettä poliitikan saralla pitkän uran tehnyt Paavo Väyrynen.