Kärnä vaatii Jenni Haukiolta anteeksipyyntöä – “Tasavallan presidentin puolison ei pidä leimata mitään ammattiryhmää“

Turkistarhaus

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo olevansa järkyttynyt tasavallan presidentin puolison rouva Jenni Haukion vaatimuksista kieltää turkistarhaus.

Haukio twiittasi perjantaina tietoja eläinsuojeluliitto Animalian teettämästä kyselystä, jonka mukaan lähes 80 prosenttia vastaajista ei hyväksy turkistarhauksen tukemista.

Haukio oli kirjoittanut yhteen twiittiinsä, että ”Aika vetää johtopäätökset? #sivistysvaltio”.


Kärnän mielestä kommentit ovat tasavallan presidentin puolisolta harkitsemattomia. Kärnän mukaan Haukion tulisi asemansa vuoksi välttää leimaamasta mitään ammattiryhmää.

Kärnä vaatii Haukiolta anteeksipyyntöä turkistarhaajille ja heidän perheilleen.

– On aivan uskomatonta väittää, etteikö turkistarhaus muka kuuluisi sivistysvaltioon. Kyllä se todellakin kuuluu. On hienoa että nyt koronakriisinkin keskellä hallitus on tukenut alaa ja pitää huolta sen elinvoimasta kuten kuuluukin, Kärnä sanoo tiedotteella.

Kärnä kommentoi aihetta myös Twitterissä.

Kommentit (7)

 • Lukija90

  Haukio on niin kovin nuori kokematon oikeassa työelämässä.

 • Lukija21

  Kärnän periaatteena näyttää olevan: Asialla ei niin väliä, kunhan vain julkisuutta saadaan.

  Harkitsematon, julkinen hyökkäys tasavallan presidentin puolisoa kohtaan, vaikka asiasta hänen kanssaan eri mieltä olisikin.

  • Lukija55

   Päivän Kärnä yleensä vain huvittaa, mutta nyt taisi Mikolta kiehua yli. Jos on mielipide-eroja niin ei tämä kyllä ole aikuisten keskustelutyyliä.

 • Lukija21

  Lisään vielä sen verran, että kannattaisiko Keskustan puolueena harkita suukapulan laittamista Kärnän suuhun? Eivät tämmöiset kannanotot puolueen kannatusta nosta.

 • Lukija26

  Kaikilla meillä on sananvapaus ilmaista mielipiteitämme onneksi , olemmehan demokraattisessa valtiossa ,niin myös tasavaltamme presidentin Puolisolla . Eräs asia kuitenkin pitäisi huomioida ,joka on elinkeinojen vapaus yrittää , jos valtiovalta tekee muutoksia tai katsoo ,että tämä tuotantoala on lopetettava tai kehitettävä sitä muulla tavalla paremmaksi toimia . On siihen myös löydettävä aina maksajat ,ja yritettävä saada muutos hallitusti jatkumaan ? Maatalouden – ja metsätalouden harjoittajat ,joutuvat monesti etsimään toimeentulonsa saamiseksi monella Eri tavalla elämisen mahdollisuuksia ,asuessaan eritoten syrjäalueilla mm . turvetuotannon alasajo ym . usein liittännäiselinkeinot maalla .matkailun palveluyrittäjät , valkoposkihanhien ja ,petoelämien vahingot,mm.porotalouden sekä ,maa -ja metsätalouden yrittäjille , sähkön siirtohintojen korkeus (v.2013: ) myytiin kansainväliselle sijoittajille . (nykyää kalliimpi kuin itse sähkönhinta)maalla yrittäjille todella tärkeä elementti . . Kun näitä päätöksiä tehdään pitää miettiä myös korvaavia mahdollisuuksia . Alueille missä Ei ole tarjottavana paljonkaan vaihtoehtoja ? Kun seuraa meitä suomalaisia päättäjiä ,asiat joita viedään eteenpäin olisi hyvä ensin miettiä mitä siitä seuraa, mistäkin päätöksestä ? Jatkuva työttömyys , muuttoliike kaupunkeihin ja näivettyminen niillä alueilla missä entiset kannatavat työpaikat ovat sijainneet ?

  Seppo Kotaniemi
  Keski-Suomi . Äänekoski

 • Lukija52

  Alkaa olla elämästä vieraantuneita nämä kokoomuksen kermatakapuoli osasto, avohakkukieltoineen, eläinten suojelu,”hekin olisivat halunneet elää” ja nyt sivistysvaltio kommentit, kansa ja roletaarit iloitsee tuollaisesta ”maan äidistä”!
  Kärnä on oikealla asialla ja hiukan uhraa itsensä muiden tuhnakkeiden puolesta, mutta kyllä aika moni on samaa mieltä!

 • Lukija21

  Samaa mieltä voi olla, myös sivistyspuolueessa.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen