Kärnä vaatii Helsingin Sanomilta anteeksipyyntöä – "Nyt olisi syytä toimia"

Politiikka

Kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii Helsingin Sanomilta anteeksipyyntöä kirjoituksesta, jossa kirjoitettiin koronan loppuvan siinä vaiheessa, ”kun kukin meistä itse lakkaa pelkäämästä”.

Toimituspäällikkö Esa Mäkisen kirjoittamassa tekstissä perustellaan sitä, miksi HS ei enää uutisoi päivittäisten koronatartuntojen määriä. Kirjoitus on julkaistu 6. syyskuuta 2021.

Kärnän mukaan kirjoitus on edesvastuuton, kun katsotaan Suomen tämän hetkistä heikkenevää koronatilannetta.

– Maskien käyttäminen on vähentynyt, samoin käsihygieniasta huolehtiminen. Koronan lisäksi meillä riehuu pian influenssa ja RS-epidemia on jo käynnissä. Sairaalat täyttyvät huolestuttavaa vauhtia ja näyttää selvältä, että kapasiteetti tulee jossain vaiheessa ylittymään reippaasti, Kärnä luettelee tiedotteellaan.

Kansanedustaja vaatii Helsingin Sanomia pyytämään anteeksi suomalaisilta. Kärnä vaatii lehteä myös kehottamaan kaikkia suomalaisia edelleen varovaisuuteen, maskien käyttöön, hyvään käsihygieniaan ja koronarokotteen ottamiseen.

– Helsingin Sanomilla edelleen vankka mielipidevaikuttajan asema. Nyt olisi syytä toimia ja irtisanoutua syyskuussa annetuista kehoituksista, Kärnä summaa.