Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratoriossa räjähti – yksi vietiin sairaalaan, kun kaasupullo antoi periksi paineelle

Kotimaa

Jyväskylän yliopistossa tapahtui sunnuntaiaamuna räjähdysonnettomuus, kun kaasunkäsittelylaitteiston osa räjähti fysiikan laitoksen kiihdytinlaboratoriossa yhdeksän aikaan aamulla, yliopistolta kerrotaan. Yksi ihminen on viety räjähdyksen vuoksi sairaalahoitoon.

Fysiikan laitoksen johtaja, professori Timo Sajavaara kertoo STT:lle, että kyseessä oli ilmeisesti pienen kaasupullon paineräjähdys, ei minkäänlainen paloräjähdys. Verenvuotoa aiheuttanut vamma syntyi loukkaantuneen jalkaan, mutta sen vakavuudesta Sajavaaralla ei ole vielä tarkempaa tietoa.

–  Kyseessä on tutkimushenkilökunnan jäsen. Laboratoriossa oli mittaukset käynnissä, ja hän oli tekemässä mittauslaitteistoon liittyvää huoltotoimenpidettä, Sajavaara kertoo.

Räjähdys ei tiettävästi aiheuttanut sen kummempia aineellisia vahinkoja. Laitoksella oli paikalla myös useita muita ihmisiä, jotka onnettomuuden tapahduttua hälyttivät apua. Lähimpänä loukkaantunutta ollut työkaveri lähti Sajavaaran mukaan saattamaan tätä sairaalaan.

Onnettomuuden syytä selvitetään parhaillaan.

–  Nyt perataan tarkasti, miten tällaisen tapahtuminen on ollut edes mahdollista. Arvioidaan turvallisuusasiat uudelleen ja yritetään selvittää, mitä siinä tapahtui, Sajavaara sanoo.