Juha Pylväs povaa aluevaaleista mittelöä keskustan ja kokoomuksen ideologioiden välillä – "Perussuomalaisten linjasta ei ota nyt oikein Erkkikään selvää"

Aluevaalit

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs arvioi, että tammikuun aluevaaleista on tulossa ennen muuta keskustan ja kokoomuksen välinen mittelö.

Pylvään mukaan hän ei tarkoita arviollaan sitä, nouseeko vihreä vai sininen tolppa vaali-iltana korkeammalle.

– Tarkoitan sitä, missä ja millaisina suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut tulevaisuudessa ovat ja onko koko maassa elämisen edellytyksiä. Kyse on linjasta ja Suomen tulevasta kehityksestä, Pylväs sanoi maanantaina keskustan Satakunnan piirin järjestämässä avoimessa keskustelutilaisuudessa Porissa.

Pylväs muistuttaa, että kokoomus oli vielä kesäkuussa kaatamassa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen, mikä olisi vaarantanut lähi- ja peruspalvelut ja johtanut kuntien pakkoliitoksiin. Vielä muutama vuosi sitten kokoomus ajoi voimalla sadan suurkunnan Suomea.

– Uskooko joku, että kokoomuksen linja on muutamassa kuukaudessa muuttunut. Sama keskittämispolitiikan ketunhäntä kokoomuksella on myös aluevaaleissa kainalossa kuin aina ennenkin: palvelut, työpaikat ja ihmiset niiden mukana isoimpiin keskuksiin.

– Kokoomus on myös äänekkäimmin vastustanut maakuntien koulutuspaikkojen lisäämistä ja viimeisimpänä keskustan esittämää alueellista opintolainavähennystä. Mitä muuta nämä puheet ovat, kuin samaa keskittämispolitiikkaa, hän kysyy.

Keskustan yli satakymmenvuotinen linja on Pylvään mukaan elämisen edellytysten turvaaminen tasa-arvoisesti koko Suomessa.

– Kaikessa emme ole onnistuneet. Virheitäkin on tehty. Ilman keskustaa Suomi olisi kuitenkin kovin toisennäköinen tänä päivänä.

– Aluevaaleissa valitaan jälleen lähipalvelujen ja koko Suomen kehittämisen sekä keskittämispolitiikan välillä. Päävaihtoehdot kietoutuvat Keskustan ja Kokoomuksen ympärille, hän muistuttaa.

Perussuomalaisten linja sen sijaan on Juha Pylvään mielestä kissankokoinen kysymysmerkki.

– Kumpi on perussuomalaisten linja, lähipalvelujen turvaaminen koko Suomessa vai keskittämispolitiikka Tästä ei ota nyt oikein Erkkikään selvää. Toivon, että puheenjohtaja Riikka Purra selventää perussuomalaisten linjaa, Pylväs heittää.