Helsingin pormestariehdokas Eeva Kärkkäinen näkee keskustan tuloksessa paljon hyvää – "vihreisiin on ollut tyytymättömyyttä"

Kuntavaalit

Keskustan pormestariehdokkaana Helsingissä ollut Eeva Kärkkäinen pitää puolueen tulosta sekä kaupungissa että valtakunnallisesti torjuntavoittona.

– Kyllähän se tiedettiin, että on tulossa hyvin haastavat vaalit, ja Helsingissä kannatukseen vaikuttaa paljon myös valtakunnallinen tilanne. Ehdokaslistaltamme jäi sivuun useampia hyvin ääniä keränneitä ehdokkaita, mutta onnistuimme kuitenkin ehdokashankinnassa. Ehdokkaita oli yhtä paljon kuin viimeksikin, ja paljon ensikertalaisia, jotka tekivät hyviä tuloksia.

Kärkkäinen jäi ensimmäiselle varasijalle, ja valtuustoon valittiin pitkän linjan keskustavaltuutetut Laura Kolbe ja Terhi Peltokorpi.

Kärkkäinen toteaa, että täysin tyytyväinen omaan tulokseen ei voi olla, sillä valtuustopaikka oli tavoitteena. Hän iloitsee kuitenkin siitä, että pystyi itsekin edesauttamaan keskustan kahden paikan pitämistä.

– Tyytyväinen voi olla myös siitä, että Lauran ja Terhin pitkäjänteinen työ kantaa ja herättää helsinkiläisten luottamusta. Se näkyy heidän vakaissa äänimäärissään vaaleista toiseen.

Pormestaripaikka Helsingissä on menossa kokoomuksen Juhana Vartiaiselle. Vihreiden tulos jäi yllättävänkin paljon kokoomuksesta jälkeen.

– Kokoomus on pitänyt valtaa Helsingissä pitkään, ja myös valtakunnallinen kannatus siivitti puolueen tulosta. Tuloksessa näkyy myös se, että vihreisiin on ollut tyytymättömyyttä, esimerkiksi lähiluonnon puolustamisessa, koulutusleikkausten takia ja Helsinki-lisän poistamisessa perheiltä. Näitä asioita keskustakin on aktiivisesti pitänyt esillä.