Hallitusneuvottelijat kartoittivat yhteistä tilannekuvaa – Sipilä: Keskusta on tänään ollut vielä takamatkalla

Neuvottelevien puolueiden puheenjohtajat kehuivat keskiviikon henkeä hyväksi
Hallitusneuvottelut

Hallitusneuvotteluja johtavan SDP:n Antti Rinteen mukaan hallitusneuvottelijat ovat päivän mittaan käyneet läpi talouden tilaa sekä pyrkineet hahmottamaan kokonaiskuvaa muista merkittävistä ilmiöistä, kuten ilmaston ja koulutuksen tilasta sekä maailmanpolitiikan tilanteesta.

Säätytalolla keskiviikkona illalla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa neuvottelijapuolueiden puheenjohtajat, eli Rinne, keskustan Juha Sipilä, vihreiden Pekka Haavisto, vasemmistoliiton Li Andersson ja RKP:n Anna-Maja Henriksson kehuivat pohjustuspäivän henkeä hyväksi.

Keskustan Sipilä kertoi puolueen lähteneen päivään hieman takamatkalta, sillä puolue teki päätöksen osallistumisestaan vasta aamupäivällä.

– Keskustan osalta iltapäivä on mennyt järjestäytyessä, kun päätös osallistumisestamme tuli näin yhtäkkiä. Vasta puolet joukkueestamme on mukana paikalla.

Varsinaiset neuvottelut alkavat torstaina aamulla. Puoli yhdeltätoista on tilaisuus, jossa kaikki neuvottelijat, pitkälti toista sataa, ovat paikalla.

Neuvottelut käydään Rinteen mukaan kahdeksassa ilmiöpohjaisessa pöydässä, joiden yhteydessä toimii lukuisia erillisiä kokonaisuuksia. Tulevan hallitusohjelman muodosta ja puolueiden välisestä salkkujaosta Rinne ei vielä osannut sanoa mitään.

Ennen varsinaista tiedotustilaisuutta Rinne vastasi muutamiin median esittämiin kysymyksiin. Etenkin hakkuista on epäilty muodostuvan vaikea kysymys ainakin keskustan ja vihreiden välille.

Rinteen mukaan kaikilla neuvottelevilla puolueilla on kuitenkin yhtenevä näkemys siitä, että hiilensidonta sekä raaka-ainetuotanto on kummatkin turvattava.