Finnair vaihtoi kotimaisen irlantilaiseen – kansanedustajalla meni kuppi nurin
Keskustan kiuruvetinen kansanedustaja Markku Siponen pettyi suuresti Finnairin puurouudistukseen.
Finnairin lennoilla on noin kolmen vuoden ajan saanut kotimaisista kaurahiutaleista ja pohjoismaisista marjoista tehtyä Nordic breakfast -brändin puuroa. Enää sitä ei saa, vaan menu sisältää Finnair-brändin kaurapuuroa, jonka toimittaja on Irlannista.
Siponen kertoo Facebookissa, että hänellä on ollut tapana nauttia Nordic breakfast -puuroa aamulennoilla matkalla Helsinkiin.
– Se onkin ollut tähän asti nautinto, hän kertoo videolla.
– Mutta mitä tapahtuikaan nyt keväällä? Finnair korvasi tuotteen tämmöisellä, voi sanoa, että halvalla kopiolla, joka on valmistettu Irlannissa.
Siposen mukaan Finnairin puuron makua ei voi edes verrata aiempaan puuroon.
– Ja nyt tästä eteenpäin jää kyllä puuro syömättä.
Siposen mukaan Finnairin ratkaisu on ”tosi erikoinen”.
– Meidän pitäisi ruokavientiä pystyä edistämään ja edistää näitä hyviä kotimaisia brändejä. Joten toivoisin, että Finnair peruisi tämän päätöksen ja ottaisi tämän hyvän (Nordic breakfastin) tuotteen takaisin sinne lennoille, kansanedustaja vetoaa.
Nordic breakfast -puuron takana on yrittäjä Niina Hietalahti.
Ilta-Sanomien (IS) mukaan Finnair ilmoitti maaliskuussa, että sen uusi valikoima tulee voimaan toukokuussa. Nordic breakfast -puuro vastaavasti poistui tässä yhteydessä listalta. Puuro siirtyi yhtenäisen Finnair-brändin alle.
– Se tunne, kun luot brändin, kehität konseptin, testaat reseptiikan, lasket ravintoaineet, teet kieliversiot, hankit raaka-ainetoimittajat, etsit sopivan pakkauksen ja pakkaamon, testaat, validoit, myyt, markkinoit, haet rahoitusta… Ja kolmen vuoden yhteistyön jälkeen asiakas kopioi tuotteen, Hietalahti purkautui tuolloin Linkedin-palvelussa.
Finnairilta viestitettiin IS:lle, että Nordic Breakfastin puuro tuli hankintakumppani Valio Aimon kautta, eikä puuro siis ollut sille erikseen suunniteltu.