EU:n yksisilmäinen ilmastopolitiikka tuhoaa kaasuautoilun, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen sanoo

Autoilu

Maailman suurimpiin lukeutuva autonvalmistajakonserni Volkswagenin on uutisoitu lopettavan kaasuautojen tuotekehityksen ja valmistuksen kokonaan.

Konserni keskittyisi sähköautojen kehittämiseen. Volkswagen on ollut ainoa suuri autonvalmistaja, joka on kaasukäyttövoimaa kehittänyt.

Keskustan varapuheenjohtaja, eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Petri Honkonen syyttää tästä EU:n yksisilmäistä ilmastopolitiikkaa.

– EU on keskittynyt aivan liikaa sähköautoihin ja vetytalouden edistämiseen. Yksipuolisuus ei edistä päästöjen vähentämistä, vaan tämä vaarantaa muun muassa pohjoismaisen liikennebiokaasun tuotantoverkoston kehittämisen, hän sanoo tiedotteessaan.

Honkosen mukaan EU:n tulisi tunnistaa alueelliset erityispiirteet ja mahdollisuudet ilmastoystävällisempään autoiluun, biokaasun ja nestemäisten biopolttoaineiden osalta.

EU:n politiikkatoimenpiteissä pitäisi kannustaa löytämään alueellisesti parhaat ja kannattavimmat ratkaisut liikenteen päästöjen vähentämiseksi, Honkonen linjaa.

– Jopa Suomen sisällä on eroja, maaseudulla biokaasun potentiaali on suuri ja kaupungeissa sähkö on järkevin käyttövoima. Nestemäisen biopolttoaineet ovat välttämätön siirtymäkauden ja raskaan liikenteen ratkaisu. EU:n on muutettava linjaansa, jos aidosti halutaan liikenteen päästöjä vähemmäksi.