Kauppakamarin kysely: 75 prosenttia yrityksistä kannattaa rokotepassin käyttöönottoa

Talous

Yritykset kannattavat vahvasti laajennetun rokotepassin käyttöönottoa, selviää Kauppakamarin jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä. Siihen vastanneista yrityksistä 75 prosenttia oli sitä mieltä, että rokotepassi on tarpeellinen keino normaaliin pääsemiseksi.

Kymmenen prosenttia ei katsonut sitä tarpeelliseksi ja 14 prosentille asialla ei ole merkitystä. Tammikuun loppupuolella tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 3  000 kauppakamarien jäsenyritystä.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi sanoo, että tämä on yrityksiltä ja elinkeinoelämältä vahva viesti hallituksen suuntaan.

–  Rokotepassia tarvitaan, jotta yhteiskuntaa voidaan avata ja palata lähemmäksi normaalia. Kolmea rokotusta edellyttävä rokotepassi vauhdittaisi myös rokotusten ottamista, joka puolestaan edesauttaisi koronan selättämistä, Romakkaniemi sanoo tiedotteessa.

Syyskuussa tehtyyn vastaavaan kyselyyn verrattuna yritykset näkevät, että sekä liikevaihdon että henkilöstömäärän kehitys hieman heikkenee seuraavien kahden kuukauden aikana. Hieman yli puolet yrityksistä uskoo, että liikevaihto kasvaa tai pysyy ennallaan tulevien kahden kuukauden aikana. Syyskuussa kasvuun uskoi 64 prosenttia yrityksistä.

Myös konkurssin riskin koetaan nyt nousseen hieman useammassa yrityksessä kuin vielä syksyllä. Noin 21 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoi konkurssin riskin kasvaneen, kun syyskuussa näin arvioi 18,5 prosenttia yrityksistä.