Avi: Ministeriö jätti vastaamatta avin sähköpostitse lähettämään selvennyspyyntöön ennen riidan sytyttänyttä päätöstä

Koronarajoitukset

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo lähettäneensä sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) sähköpostitse selvennyspyynnön lain tulkinnasta ennen kiistanalaisen koronarajoituspäätöksen julkistamista perjantaina. Ministeriö ei avin mukaan vastannut tähän kyselyyn.

Asiasta kertoi lauantaina STT:lle avin vastuualueenjohtajaa sijaistanut alkoholiyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen, joka lähetti kyselyn ministeriölle.

–  Vakava kiire siellä oli niin kuin meilläkin päätöksen kanssa, se sähköposti on jäänyt vastaamatta tai huomaamatta.

Päätöksen kiireellisyyden vuoksi avi ei jäänyt odottelemaan tarkempaa ohjeistusta ministeriöltä tai lähtenyt selvittämään sitä puhelimitse.

–  Haluttiin saada (päätös) perjantaina ulos, ja se tulee maanantaina voimaan. Jokainen päivä tartuntatilanne pahenee, niin en jäänyt sitä vastausta sen enempää odottelemaan. Ei tämä ollut pelkästään oma päätökseni, Lehikoinen sanoo.

Ministeriön esittämä kritiikki tuli Lehikoiselle yllätyksenä.

–  Tuli täysin yllätyksenä kyllä, en yhtään odottanut että tällaista tulisi. Mielestäni tämä on ihan lain mukainen päätös.

Lehikoinen ei sulje pois sitä mahdollisuutta, etteikö avi tekisi vielä muutoksia määräykseensä ministeriön vaatimalla tavalla. Ministeriön ja viraston väliseen riitaan on löydyttävä jokin ratkaisu, hän katsoo.

–  Kyllä tätä varmastikin harkitaan. Varmaan maanantaina tiedetään enemmän. Kyllä näkisin, että asia täytyy aika pian suuntaan tai toiseen ratkaista.