Vaalivoiton avaimet

Blogi

Tulee aika kunkkuolo kun tietää hallussaan olevan kunnallisvaalivoiton avaimet. Voin kertoa teillekin.

Puhutaan, että täytyy profiloitua. Eikö ole profiloiduttu jo? Sanoma vain täytyy tehdä selväksi ja se vaatii kovia otteita.

Päämissio on pitää koko Suomi asuttuna ja asumiskelpoisena. Parin minuutin välein kulkevien metrojen, kaupunkibussien ja raitiovaunujen pienen kuplan ulkopuolella ei kerta kaikkiaan tule toimeen ilman yksityisautoilua.

Yksityisauton käyttö ei saa tulla nykyistä kalliimmaksi. Sähköauto ei ole mikään vaihtoehto maakunnissa. Ei toimintavarmuuden, ei hankinnan kalleuden vuoksi.

Tuotamme noin 0,13 prosenttia maailman päästöistä. Melkoinen osa tulee lämmityksestä ja silti ollaan hallituksessa, jossa hallituskumppanit luulevat että Suomi pelastaa rajoja tunnustamattoman ilmaston.

Eikä herranjesta lähdetä sellaiseen pelleilyyn, että ylläpidetään stasimaista seurantaa siitä missä Erkki on tonnin Corollalla ajanut ja milloin ja kuinka kauas. Sitten odotettaisiin bensan hinnan aluehyvitystä kuin maitotiliä silloin kun maidontuottaminen ei vielä ollut synti.

Romutuspalkkio pyrkii uudistamaan autokantaa. Vanhasta autosta saa parin tonnin etusetelin, joka on tietenkin käytettävä muutaman kymppitonnin vähemmän saastuttavan uuden auton ostoon.

Katsokaa maakuntien autoja, katsokaa netin myyntipalstoja!

Suomalaisen autokaupan syvintä ydintä on pikkujobbareiden ja kansalaisten toinen toisilleen myymät alle viidentuhannen euron kaksikymmentä vuotta vanhat käyttöautot. Niillä kehäkolmosen takainen Suomi liikkuu.

Kun keskusta mielletään punavihreän hallituksen takuumieheksi, eikä syyttä, persut huutavat jo maakunnissa itselleen voittoa. Heidän ennusteensa on, että kuntavaalien jälkeen keskustan  kannatus on luokkaa 8 prosenttia. Ja keskusta joutuu lähtemään hallituksesta.

Nyt se kova ote! Hallituksesta on lähdettävä ennen kuntavaaleja.

Tehdään pesäero huumeiden laillistajiin, laittomasti maassa oleville työlupia puuhaaviin ja ihmisten jokapäiväisen liikkumisen kallistamisesta haaveileville.

Hallituskiimassa mukana roikkuminen, tässä hallituksessa, miltei tappaa keskustan. Kun ei olla vallan ytimessä, vaan pienen kannatuksen apupuolueena.

Tavoitteeksi Marinin ikeen alta vapautumisen maaliskuu!

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen