Veikkausta viedään

Poliisihallitus on puuttunut tomerasti Veikkauksen ja sen asiamiesten toimintaan ikärajojen tarkistamisessa. Näin pitää toimiakin. Sehän kuuluu valvovan viranomaisen perustehtäviin.

Poliisihallituksella on kuitenkin kansainvälisessä valvontatoiminnassaan paljon parantamisen varaa, sillä kaupallisten kanavien urheilulähetysten yhteydessä mainostetaan katsojille agressiivisesti pelaamisen iloja. Voit osallistua tunnistautumatta ja voitot luvataan nopeasti tilille.

Mainonta kohdistuu samalla myös lapsiin, koska myöskin he katsovat urheiluohjelmia.

Tein toiminnasta ilmoituksen eduskunnan oikeusasiamiehelle ja hänen toimistonsa pyysi tiedottamaan päätöksestään poliisihallitukselle, koska oikeusasiamies katsoo, että hänellä ei ole toimintavaltaa asiassa. Tässäpä tuo ilmoitus nyt tulee.

Oikeusasiamiehen mielestä poliisihallitus tekee aktiivisesti yhteistyötä sekä muiden maiden että kansallisten viranomaisten, kuten liikenne-ja viestintäministeriön kanssa, laittoman toiminnan torjumiseksi.

EU-jäsenvaltioiden rahapeliviranomaiset ovat käyneet keskusteluja seuraamusten mahdollisesta rajat ylittävästä täytäntöönpanosta.

Tällä hetkellä esimerkiksi Suomessa annettua kieltopäätöstä uhkasakkoineen ei saada välttämättä tosiasiassa pantua täytäntöön rajat ylittävissä tilanteissa.

Oikeusasiamiehen lausunnon perusteella ei voi kuin ihmetellä Euroopan Unionin käytänteitä. Interpolin yhteistyöllä saadaan rosvotkin kiinni, mutta laiton pelitoiminta nauttii EU:n suojelua.

Toisaalta poliisihallituksen olisi pitänyt toimia paljon aktiivisemmin valvonnan tehostamisen puolesta. Nyt ollaan kansallisen Veikkauksen kimpussa eikä valtuuksien puuttumisesta ole puutetta.

Kansallisen Veikkauksen tuotot ja haitat jäävät kotimaahan, mutta ulkomaisten pelifirmojen voitot menevät kasvottomien sijoittajien taskuun. Vain haitat jäävät veronmaksajien maksettavaksi.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen