Veikkauksen rahat liikunnan tukemiseen

Mielipide

Elämme tilanteessa, jota ei tässä tarvitse toistaa. Nyt on aika käyttää Veikkauksen tuotto täysimääräisenä liikunnalle.

Suomalaiset urheilu- ja liikuntaseurat ovat taloudellisen katasrofin partaalla, kuilun reunalla. Jyväskyläläinen jääkiekkoseura JYP on ilmoittanut taloutensa menetykset kuusinumeroisiksi, siis satoja tuhansia euroja.

Mistä kaavitaan nuo puuttuvat eurot? Annetaanko suomalaisten urheiluseurojen kaatua taloudellisiin vaikeuksiin? Tämä ei taatusti koske pelkästään jääkiekkoa, vaikka esimerkin otinkin sieltä!

Nyt tarvitaan neljä rahoitustapaa ja -tahoa. Tarvitaan edelleen sponsoreita, joiden mahdollisuus osallistua entiseen malliin ei tule olemaan yhtä helppoa.

Kausilippuja kannattaa ostaa nyt. Ulkomaanmatkojen ja monien muidenkin menojen sijaan rahaa voidaan nyt käyttää urheilun tukemiseen.

Niin ikään Veikkauksen kautta jaettavat tuet voidaan jakaa seurakohtaisten tuloslaskelmavertailujen puitteissa ainakin osittain seuroille.

Koko tappion peittämiseen eivät Veikkauksenkaan rahat riitä.

Näiden lisäksi on vielä valtion osuus, joka kaikessa tapauksessa tulee koskemaan koko Suomen kansantalouden pitämiseksi toimintakuntoisena myös tämän laman yli.

Puhutaan ”siltaratkaisuista”, joihin Veikkauksenkin rahat on käytettävä urheilun ja liikunnan säilyttämiseksi toimintakuntoisina.

Lauri Jokinen

Karstula